Άδειασμα από ΝΑΤΟ στην Τουρκία: Δε θα υπάρξει στρατιωτική βοήθεια στο Ιντλίμπ

AP Photo/Susan Walsh
Freepen.gr - Το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να παράσχει στην Άγκυρα στρατιωτική υποστήριξη αν η Τουρκία ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε διπλωματική πηγή του ΝΑΤΟ στο TASS.

"Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θα υποστηρίξουν την επίκληση του άρθρου 5 λόγω του θανάτου των τουρκικών στρατευμάτων στο Idlib στις αρχές Φεβρουαρίου", ανέφερε η πηγή. Σύμφωνα με την πηγή, το ΝΑΤΟ δεν εξετάζει τη δυνατότητα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Τουρκία σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή. Ο διπλωμάτης είπε ότι ο θάνατος των Τούρκων στρατευμάτων στο Idlib ήταν μια τραγωδία αλλά είχε λάβει χώρα κατά τη διάρκεια μονομερούς στρατιωτικής επιχείρησης σε ξένο έδαφος, η οποία ξεπερνά τα όρια του άρθρου 5 της ιδρυτικής συνθήκης του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση είναι σαφής και στην Τουρκία, γι 'αυτό και η Άγκυρα δεν είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ επί του θέματος.

Όσον αφορά τη δυνατότητα μιας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που αποσκοπεί στην αναχαίτιση της προώθησης των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης στο Idlib και την παροχή βοήθειας σε παράνομες ένοπλες ομάδες για τη διατήρηση του ελέγχου ορισμένων περιοχών της επαρχίας, η πηγή ανέφερε ότι ως μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία είχε την πολιτική υποστήριξη από άλλα κράτη μέλη, αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail