Η επιλογή Μητσοτάκη αφήνει πιά μεγάλο κομμάτι εκτός ΝΔ

Υπό διαμόρφωση ακόμη το πολιτικό σκηνικό - Το Μητσοτάκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Θα κάνω, όμως, ένα σχόλιο με βάση τις πολιτικές κινήσεις και επιλογές του. Δεν το λέει, αλλά πρέπει να το πιστεύει, πως τα σχήματα Δεξιά- Αριστερά έχουν τελειώσει. Οι κινήσεις του δείχνουν να επιδιώκει να καταλάβει έναν χώρο του Κέντρου με διεύρυνση, ακόμη, και στο χώρο της πρώην ανανεωτικής αριστεράς. Της "αριστεράς του χαβιαριού", όπως αποκαλείται στα διεθνή σαλόνια.


Αυτή η πολιτική επιλογή αφήνει εκτός μεγάλο μέρος της Δεξιάς στην Ελλάδα που παραμένει παραδοσιακή Δεξιά. Θα έλεγα πως αυτή η Δεξιά διευρύνεται με τα προβλήματα που αναφύονται στις λαϊκές τάξεις απο την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, την αμφισβήτηση της ταυτότητας και το μεταναστευτικό.

Αυτός ο χώρος της Δεξιάς, που δεν είναι ακροδεξιά, όπως θέλουν να τον παρουσιάζουν για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, υπάρχει, είναι ζωντανός, διευρύνεται και αναζητά ηγεσία.
Αυτόν τον κόσμο ο Μητσοτάκης- και η Νέα Δημοκρατία- θα τον χάσουν σε περίπτωση που αναδειχθεί ηγετική προσωπικότητα που θα θελήσει να τον εκφράσει.

Στο χώρο της δήθεν Αριστεράς, αυτόν, δηλαδή, που επιχειρεί να καλύψει ο Συριζα, τα πράγματα είναι, επίσης, ρευστά.

Είναι ένας ανομοιογενής χώρος, χωρίς ιδεολογική αναφορά. Ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει πως εκείνο που επιδιώκει ο χώρος αυτός είναι αποκλειστικά η κατοχή και νομή της εξουσίας. Οι εσωτερικές αντιθέσεις του θα κλιμακωθούν και, κάποια στιγμή, θα αναδειχθεί και πρόβλημα ηγεσίας. Οι διεκδικητές της ηγεσίας, μηδέ του σημερινού αρχηγού εξαιρουμένου, είναι πολιτικές μετριότητες. Ηγέτης που θα μπορέσει να συνθέσεις τα διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα και να κρατήσει συνεκτικό το Συριζα δεν διαφαίνεται.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι αγκυλωμένα απο μια αρχηγό που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα της. Δεν έχει σύγχρονο λόγο, δεν έχει ιδεολογική αναφορά, αυτοσχεδιάζει στην εμφάνιση προβλημάτων είτε εθνικών είτε κοινωνικών, όχι, πάντα, εύστοχα. Η απόλυτος συνταγή για την αποτυχία.

Δεν πάω παραπέρα γιατί δεν αξίζει.

Αυτή είναι η σημερινή εικόνα. Να δούμε τι θα λειτουργήσει ως καταλύτης που θα πυροδοτήσει τις εξελίξεις. Ίσως, η προσγείωση απο την αναμονή σαρωτικών φιλολαίκών αλλαγών απο τη σημερινή κυβέρνηση. Θα δούμε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail