Έχει καταντήσει ανέκδοτο: Ο Ερντογάν απειλεί για ακόμη μια φορά τους Σύριους, οι οποίοι κερδίζουν στις μάχες

ΑFΡ
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το Σάββατο οι δυνάμεις της Συριακής κυβέρνησης να αποσυρθούν αμέσως από περιοχές κοντά στις τουρκικές παρατηρητικές θέσεις στο Idlib, μετακινούμενος από την προηγούμενη δέσμευσή του να περιμένει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

"Μέχρις ότου οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης υποχωρήσουν πίσω από τα σύνορα της ζώνης αποκλιμάκωσης του Idlib που περιγράφεται στη συμφωνία του Σότσι, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Αν δεν φύγουν, θα κάνουμε αυτή τη δουλειά χωρίς να περιμένουμε μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, η οποία μεταδόθηκε από το κανάλι NTV.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι Σύριοι συνεχίζουν την επιχείρηση Αυγή του Ιντλίμπ απελευθερώνοντας διαρκώς νέες περιοχές. Δύο χρόνια μετά την εκκίνηση της επιχείρησης, η πάλαι ποτέ εκτενής περιοχής υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών, έχει περιοριστεί στα 2/3.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail