Τούρκος ναύαρχος: «Η Τουρκία στέλνει τους στρατιώτες της να πεθάνουν στο Ιντλίμπ»

Freepen.gr - Η αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη βορειοδυτική Συριακή επαρχία Idlib σημαίνει ότι τα στέλνουν στο θάνατό τους, καθώς η Τουρκία δεν έχει κανέναν έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας, δήλωσε ο ναύαρχος ε.α.  Türker Ertürk, στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Η υποστήριξη από αέρος είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη στρατευμάτων σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, δήλωσε ο Ertürk. "Διαφορετικά, σημαίνει ότι θα στείλουμε τους στρατιώτες μας στο θάνατό τους."

Η τουρκική κυβέρνηση μπορεί να επιδιώκει να συγκεντρώσει δημόσια στήριξη διακινδυνεύοντας, το θάνατο των στρατευμάτων που αποστέλλονται στην Idlib υπό τις παρούσες συνθήκες, δήλωσε ο Ertürk.

«Ένας στρατιώτης μπορεί φυσικά να πεθάνει αν χρειαστεί, αλλά να πεθάνει για την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας», είπε.

Η Τουρκία δεν θα μπορέσει να λάβει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ σε μια επιχείρηση στο Idlib εάν ζητήσει από την συμμαχία να επικαλεστεί το άρθρο 5, το οποίο αναφέρει ότι μια επίθεση εναντίον οποιουδήποτε μέλους θεωρείται επίθεση εναντίον όλων, δήλωσε ο Ertürk.

"Υπάρχουν πολλές χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν επιθυμούν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία, δεν μπορεί κανείς να περιμένει να εγκριθεί μια τέτοια απόφαση", δήλωσε ο Ertürk, σημειώνοντας ότι η επίκληση του άρθρου 5 απαιτεί ομόφωνη απόφαση. Φυσικά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 5 αφορά περιπτώσεις που μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δέχεται επίθεση στο έδαφός της. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail