Από την...αποφασιστική ψυχραιμία περάσαμε στην «ψύχραιμη αυτοπεποίθηση» του Παναγιωτόπουλου

Από την...αποφασιστική ψυχραιμία, που πρωτομάθαμε στα χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περάσαμε στην «ψύχραιμη αυτοπεποίθηση». Το τι σημαίνει στην πράξη αυτό, ερωτήθη ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής:

- Τι σημαίνει στην πράξη η «ψύχραιμη αυτοπεποίθηση» για την οποία μιλά η Ελλάδα;

Η σοβαρότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η διάθεση για συνεννόηση αποτελούν τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της Πατρίδας μας σε διεθνές επίπεδο μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή είναι η «ψύχραιμη αυτοπεποίθηση», χάρη στην οποία διατηρούμε διαύλους επικοινωνίας με όλους τους δυνατούς παίκτες στην περιοχή, επιβεβαιώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρατηγικού χαρακτήρα αμυντική συνεργασία μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με τη Γαλλική Δημοκρατία, αλλά και την πολυεπίπεδη συνεργασία μας με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Παράλληλα, έχουμε επιστρέψει δυναμικά τόσο στα θεσμικά και πολιτικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ με προτάσεις, παρεμβάσεις και δυναμική παρουσία για να προωθήσουμε και να εγγυηθούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού. Θέλουμε να απαλείψουμε τα κενά και τις παραλείψεις που έγιναν από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019, με καθαρό πνεύμα, χωρίς ιδεοληψίες και όπως επισήμανε και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στη Βουλή, με διάθεση πολιτικής συναίνεσης. Είμαστε μια κυβέρνηση που απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, χωρίς να είναι δεδομένη σε κανένα αλλά να αντιμετωπίζεται ως ένας σοβαρός πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας. 

-----
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Στην ουσία ακούμε όσα ακούγαμε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλά με διαφορετική διατύπωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail