Πολύ καλά νέα για την Ευρωκορβέτα και την Ελλάδα: Ψήνεται να μπει στο κόλπο και η Ισπανία

Freepen.gr - Τα σχέδια της Ιταλίας και της Γαλλίας για την απόκτηση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή της ευρωκορβέτας έχουν ενισχυθεί καθώς η Ισπανία φαίνεται να ακολουθεί την Ελλάδα και να υπογράφει για να ενταχθεί στο πρόγραμμα, σημειώνει το defensenews.com.

Ο σχεδιασμός για τη νέα 3,000 τόνων κορβέτα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νέας ναυτικής κοινοπραξίας μεταξύ της Fincantieri της Ιταλίας και της Νaval Group της Γαλλίας που ξεκίνησε πέρυσι και ονομάστηκε Naviris.

Οι δύο εταιρείες ελπίζουν να ταιριάξουν τις ανάγκες της ιταλικής και της γαλλικής ναυτιλίας με ένα από κοινού κατασκευασμένο σκάφος που μπορεί να χειριστεί αποστολές περιπολίας και επιτήρησης καθώς και να αναλάβει δεύτερους ρόλους σε ανθυποβρυχιακές αποστολές και κατά στόχων επιφανείας.


Το έργο της Corvette PESCO συντονίζεται από την Ιταλία, με τη Γαλλία ως εταίρο, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, η Ελλάδα έχει επίσης ενταχθεί ως εταίρος μετά από συζητήσεις μεταξύ των ναυτικών των χωρών. Και τώρα η Ισπανία είναι πιθανό να ακολουθήσει, δήλωσε μια βιομηχανική πηγή στο Defense News.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail