Η κυβέρνηση κρύβει από τους Έλληνες ότι το Ορούτς Ρέις ΔΕΝ παραβίασε καμία ελληνική υφαλοκρηπίδα - Τι θέατρο στήθηκε

Καθώς περνούν οι μέρες μπαίνουν στις θέσεις τους τα κομμάτια του παζλ σχετικά με την πρόσφατη εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέις» στην ελληνική υφαλοκρηπίδα 200 μίλια νοτίως του Καστελόριζου, την εκ πρώτης όψεως ακατανόητη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, και τις ακόμη πιο ακατανόητες δηλώσεις της. Το πρώτο δεδομένο είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι δήθεν το "Ορούτς Ρέις" παρασύρθηκε από τον αέρα και μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Είναι άραγε ηλίθιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή εκείνος που τον συμβούλεψε να επικαλεστεί αυτή τη γελοία δικαιολογία; Ακόμη και ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι μόνο αν είναι ακυβέρνητο ένα πλοίο παρασύρεται από τον αέρα, ενώ αντιθέτως αν έχει σε λειτουργία τον έλικα και τα πηδάλιά του είναι αδύνατον να παρασυρθεί. Άρα γιατί επιμένει ακόμη και μέρες μετά να επαναλαμβάνει αυτή την κοτσάνα ο κ. Πέτσας;


Η εξήγηση είναι μόνο μία: η κυβέρνηση χτίζει ένα συγκεκριμένο αφήγημα σχετικά με το επεισόδιο του "Ορούτς Ρέις" για να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό χωρίς παράλληλα να προκαλέσει την Τουρκία. Μιλάει δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλη γλώσσα προς το εσωτερικό και άλλη προς το εξωτερικό. Προς το εσωτερικό μιλάει τη γλώσσα της ψευτοπαλικαριάς και της δήθεν ετοιμότητας και επαγρύπνησης, ενώ προς το εξωτερικό (Τουρκία) μιλάει τη γλώσσα της διεθνούς νομιμότητας διότι δεν την παίρνει να κάνει διαφορετικά. Αυτό που θέλει να κρύψει η κυβέρνηση από τους Έλληνες πολίτες είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ κατά τον πλου του. Η θαλάσσια έκταση στην οποία κινήθηκε, μέχρι σήμερα έχει κατοχυρωθεί νομικά ΜΟΝΟ από μία χώρα - την Τουρκία. Μόνο η Τουρκία έχει στείλει συντεταγμένες στον ΟΗΕ που οριοθετούν την υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο και επομένως είναι η νόμιμη κάτοχος της υφαλοκρηπίδας στην οποία έκανε την πρόσφατη βόλτα του το "Ορούτς Ρέις".

Μετά από τον δήθεν δυνατό αέρα που παρέσυρε τάχα το τουρκικό πλοίο προς τα δυτικά, οι ιθύνοντες μας έδωσαν το δεύτερο δεδομένο: μας είπαν ότι επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή όπου έπλεε το "Ορούτς Ρέις", ενώ στην πραγματικότητα ο καιρός εκεί ήταν αρκετά καλός ώστε το ερευνητικό σκάφος να απλώσει με ασφάλεια τα καλώδιά του και να πλέει με αργή ταχύτητα 3 κόμβων ολοκληρώνοντας ανενόχλητο το «σκανάρισμα» του βυθού όπως προέβλεπε η αποστολή του. Το τρίτο δεδομένο είναι ότι η ελληνική φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια του 12ωρου πλου του τουρκικού ερευνητικού πλοίου σε διακριτική απόσταση 40 μιλίων από αυτό, και χρειάστηκε να σταλεί από την πολεμική μας αεροπορία ειδικά εξοπλισμένο μαχητικό αεροσκάφος F-16 από τη βάση του Αράξου για να διαπιστώσει αν οι Τούρκοι είχαν ποντίσει καλώδια και προχωρούσαν σε σεισμογραφικές έρευνες - διότι η φρεγάτα μας ήταν τόσο μακριά που δεν μπορούσε να αντιληφθεί τίποτα. Αλλά και όταν το αναγνωριστικό αεροσκάφος μας διαπίστωσε ότι το "Ορούτς Ρέις" είχε απλώσει καλώδια, η φρεγάτα μας δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το εμποδίσει. Αρκέστηκε να του στείλει ένα σήμα «είστε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, παρακαλώ απομακρυνθείτε» στο οποίο ο Τούρκος κυβερνήτης απάντησε «είμαι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» και εκεί ...έληξε το ζήτημα. Ένα κακοστημένο θέατρο δηλαδή.

Και εδώ έρχεται να κουμπώσει το τέταρτο και πιο αποκαλυπτικό δεδομένο που παραξένεψε τους πάντες αλλά που παρέχει το κλειδί για την επίλυση του γρίφου: η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το πρωί του Σαββάτου ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «εξήλθε του ελληνικού FIR με πορεία σταθερά ανατολική». Και οι πλέον αδαείς γνωρίζουν ότι το FIR έχει να κάνει αποκλειστικά με τη ρύθμιση της εναέριας κυκλοφορίας και αφορά πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα και ΟΧΙ πλοία, αλλά αφορά και κάτι ακόμα - τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός συγκεκριμένης θαλάσσιας έκτασης. Άρα η ανακοίνωση κάθε άλλο παρά τυχαία ή άστοχη ήταν. Αυτό που μας λένε εμμέσως πλην σαφώς τα παραπάνω τέσσερα δεδομένα είναι ότι η ελληνική φρεγάτα παρακολουθούσε το "Ορούτς Ρέις" με τη δικαιολογία ότι υπήρχε υποψία ναυτικού ατυχήματος εκ μέρους του και οφείλαμε να είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε. Ουσιαστικά δηλαδή, επειδή ΔΕΝ μπορούσαμε να επικαλεστούμε νομικά ΚΑΜΙΑ παραβίαση της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ υφαλοκρηπίδας μας η οποία υπάρχει μόνο στη δική μας φαντασία και σε κανέναν επίσημο χάρτη του ελληνικού κράτους ή του ΟΗΕ, επικαλεστήκαμε το δικαίωμά μας να κάνουμε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης εντός των αδιαμφισβήτητων ορίων του FIR Αθηνών και στείλαμε τη φρεγάτα μας να ...διασώσει το πλήρωμα του "Ορούτς Ρέις" επειδή τάχα αυτό κινδύνευε να ναυαγήσει ακυβέρνητο και παρασυρμένο από τον αέρα και τις κακές καιρικές συνθήκες! Μόνο που αυτή η αποστολή «πουλήθηκε» προς τους Έλληνες πολίτες ως δήθεν σθεναρή «υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» (μία μπαρούφα και μισή) ενώ προς την Τουρκία ως αυτό που πραγματικά ήταν - μία προληπτική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης κινδυνεύοντος πλοίου το οποίο όμως ουδέποτε κινδύνευσε. Οι Τούρκοι βεβαίως κατάλαβαν αμέσως ότι η ελληνική κυβέρνηση ενεργούσε για το θεαθήναι και κορόιδευε απλώς το εσωτερικό της πόπολο, γι' αυτό οι δύο τουρκικές φρεγάτες που συνόδευαν το "Ορούτς Ρέις" παρέμειναν τόσο μακριά του όσο και η "Νικηφόρος Φωκάς", ενώ το ερευνητικό πλοίο έκανε κανονικά και ανενόχλητο τη δουλειά του.

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι σκοπίμως η Ελλάδα επιμένει να μην οριοθετεί την υφαλοκρηπίδα της με επιστολή στον ΟΗΕ και να μην ανακηρύττει ΑΟΖ διότι αφήνοντας «φλου» τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να υποχωρεί χωρίς πρόβλημα στις τουρκικές προκλήσεις, όπως ακριβώς έκανε με το "Ορούτς Ρέις" την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. Δυστυχώς, το μόνο πράγμα που απασχολεί τους κυβερνώντες στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας είναι πώς θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό παραπληροφορώντας τον συστηματικά για όσα συμβαίνουν με τους Τούρκους στην ανοιχτή θάλασσα, όπου ευτυχώς γι' αυτούς δεν υπάρχουν τηλεοπτικές κάμερες ούτε άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέρα από το στρατιωτικό προσωπικό - το οποίο όμως δεσμεύεται να αποκαλύψει δημοσίως το τι ακριβώς είδε και άκουσε εκεί.

Οι κυβερνώντες προσπαθούν να κρύψουν για όσο περισσότερο καιρό μπορούν το αυταπόδεικτο - ότι η δήθεν ελληνική υφαλοκρηπίδα είναι στην πραγματικότητα μια φούσκα, μια τεράστια ΑΠΑΤΗ, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να την οριοθετήσουν με σχετική επιστολή στον ΟΗΕ λόγω του φοβικού συνδρόμου που έχουν διαχρονικά απέναντι στην Τουρκία. Έτσι βρισκόμαστε τώρα στην παρανοϊκή θέση να προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει τον ανίδεο λαό ότι τάχα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία όμως στην πραγματικότητα περιορίζονται μόνο στα ...6 ναυτικά μίλια των χωρικών μας υδάτων και ουδεμία σχέση έχουν με τις δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο που δείχνουν οι γνωστοί χάρτες της ελληνικής ΑΟΖ! Πρόκειται δηλαδή για κλασική περίπτωση ενός «γυμνού αυτοκράτορα» ο οποίος επιμένει να επαναλαμβάνει διαρκώς ότι όντως φοράει ρούχα που όμως εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να τα δούμε. Και βέβαια οι Τούρκοι θα πρέπει να έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια απέναντι, με αυτή τη δωρεάν παράσταση καραγκιόζη που τους προσφέρει το άθλιο ελληνικό κράτος. Προσεχώς στις τηλεοπτικές οθόνες μας ακόμη περισσότερες δόσεις κοροϊδίας με ακόμη πιο ευφάνταστα σενάρια...
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.