Ντρίπλα από τα δεξιά για το Συριακό Στρατό: Έκοψε την αρτηρία ανεφοδιασμού των τρομοκρατών αδειάζοντας την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) συνέχισε την προώθησή του από νότο προς βορρά και το Σαρακίμπ κάνοντας μια έξυπνη τρίπλα η οποία θα του αποφέρει σημαντικά κέρδη στο μέλλον. Συγκεκριμένα απέκοψε τον αυτοκινητόδρομο Μ-4, ο οποίος στο τμήμα έξω από τη Λατάκεια έξω τα δυτικά του Χαλεπίου ελέγχεται - ακόμη - από τους τρομοκράτες.

Ο στρατός όμως πέτυχε απελευθερώνοντας δύο πόλεις δυτικά του Σαρακίμπ να κόψει το δρόμο ο οποίος αποτελούσε διάδρομο ανεφοδιασμού των ισλαμιστών. Ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή η κατάσταση θα καταστεί ιδιαίτερα δύσκολη αφού απομονώνεται η Τζισρ αλ Σούγκουρ στα δυτικά ενώ για την ώρα το Σαρακίμπ επικοινωνεί με το Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά αλλά ίσως όχι για πολύ ακόμη.



Κι όλα αυτά με τον Ερντογάν να καλεί τη Μόσχα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο Ιντλίμπ.

Τέλος μεγάλες αποκλίσεις σημειώνονται στα μεγέθη του αποτελέσματος της τουρκικής επίθεσης. Η Αγκυρα έφτασε να μιλά για...76 [!] νεκρούς Σύριους στρατιώτες σύμφωνα με τον ΥΠΑΜ, Χουλουσί Ακάρ όταν το πρωί ο Ερντογάν μιλούσε για 30-35 και το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για 14 [αρχικά για 6]. H Δαμασκός σύμφωνα με το πρακτορείο SANA μιλά για μηδενικές απώλειες.

Όσον αφορά την τουρκική πλευρά, το SANA κάνει λόγο για 4 Τούρκους νεκρούς ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο για 8.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail