Κρεμλίνο προς Αγκυρα: Να σταματήσει κάθε επίθεση στις ρωσικές και συριακές δυνάμεις

Freepen.gr - Το Κρεμλίνο δήλωσε την Τρίτη ότι η συμφωνία αποκλιμάκωσης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας θα πρέπει να ενισχυθεί και να σταματήσει κάθε επίθεση στις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Idlib της Συρίας, ανέφερε το Reuters.

"Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι η εφαρμογή των συμφωνιών (μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας) ... και φυσικά η καταστολή οποιασδήποτε τρομοκρατικής δραστηριότητας κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων", μεταδίδει το Reuters πως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

"Θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες επιθέσεις στο Idlib", δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για την αποτροπή της επίθεσης της συριακής κυβέρνησης στο Idlib τον Σεπτέμβριο του 2018 υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα εκκαθαρίσει τις εξτρεμιστικές ομάδες από τη βόρεια επαρχία. Η Τουρκία δημιούργησε 12 στρατιωτικά παρατηρητήρια γύρω από την επαρχία σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Ωστόσο η Τουρκία δεν πέτυχε να ανταποκριθεί στους όρους της συμφωνίας της Αστάνα, ούτε να κκαθαρίσει τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail