Γερό θρίλερ στο Ιντλίμπ και την κομβική πόλη του Σαρακίμπ: Πανηγυρίζοντες, διαψεύδοντες και δεδομένα

Freepen.gr - Ένα αρκετά περίεργο παιχνίδι λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα στο Ιντλίμπ της Συρίας. Αμέσως μετά την απελευθέρωση του δυτικού Χαλεπίου [ύπαιθρος] και την επαναλειτουργία του οδικού άξονα Μ-5, ακολούθησε μια μικρή κάμψη και οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στο νότιο τμήμα του εναπομείναντος κατεχόμενου θύλακα.

Εδώ λοιπόν και 48 ώρες συμβαίνουν ορισμένα περίεργα πράγματα:

- Ο Συριακός Στρατός απελευθέρωσε όλο το νότιο τμήμα με χαρακτηριστική ευκολία

- Με την ίδια ευκολία όμως οι ισλαμιστές συν τη βοήθεια του τουρκικού στρατού πέτυχε να πιάσει το χωριό Ναϊράμπ δυτικά του Σαρακίμπ και να σπάσει τον αυτοκινητόδρομο καταλαμβάνοντας μέρος βόρεια της πόλης.

Στην προηγούμενη αντίστοιχη απόπειρα επίθεσης τα ρωσικά μαχητικά σηκώθηκαν αμέσως, εξαπέλυσαν δεκάδες επιθέσεις και η επιχείρηση των τρομοκρατών κατέληξε σε φιάσκο.

Τώρα οι Τούρκοι και οι ισλαμιστές διαδίδουν ότι έπιασαν το Σαρακίμπ. Ωστόσο το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ [https://tass.com/world/1124285] παραθέτει δηλώσεις στρατιωτικής πηγής που διαψεύδουν την είδηση αναφέροντας πως ο Συριακός Στρατός αναχαίτισε την επίθεση.

Το πρακτορείο ΣΑΝΑ [https://sana.sy/en/?p=186769] κάνει λόγο για σφοδρές μάχες στο Σαρακίμπ μετά από επίθεση των ισλαμιστών η οποία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τους δεκάδες βομβιστές αυτοκτονίας, παραδοσιακή τακτική των τζιχαντιστών που πετυχαίνουν, αν τους βγει, να προκαλέσουν πανικό, πολλά θύματα και σπάσιμο των γραμμών του αντιπάλου τους.

Θα πρέπει να είμαι πολύ επιφυλακτικοί και να περιμένουμε. Σε πρώτο χρόνο φαντάζει δύσκολη η οπισθοχώρηση Δαμασκού - Μόσχας από τον στρατηγικό στόχο του ελέγχου του αυτοκινητόδρομου Μ-5 κι ενώ κινούνται επιτυχώς για να ελέγξουν πλήρως και τον Μ-4.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να επιλέχθηκε σκόπιμο η κίνηση από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος από τα μετόπισθεν.

Τέλος η Ρωσική Αεροπορία έκανε την εμφάνισή της στο Σαρακίμπ:





Το Sky Arabia αναφέρει πως η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως Τούρκοι στρατιωτικοί επιτέθηκαν κατά ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή με  MANPADS

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail