Η διατροφική αξία του φρέσκου κρεμμυδιού (βίντεο)

Τα φρέσκα κρεμμύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική διαδικασία πήξης του αίματος και ταυτόχρονα, συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας των οστών.

Από: onmed.gr

Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το πράσινο μέρος τους), αρκεί για να λάβετε την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Κ.

Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Α, καθώς και μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος και το κάλιο.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια περιέχουν τέλος, πολύτιμα αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά συστατικά, τα οποία έχουν συσχετισθεί με πιθανά οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ και της αρτηριακής πίεσης, καθώς και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου του πεπτικού και του προστάτη.



Πηγή: Natural Cures
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.