Ο Λαβρόφ καλεί την Ευρώπη να αλλάξει πορεία απέναντι στη Ρωσία πριν να είναι πολύ αργά

Reuters / Fabian Bimmer
Freepen.gr - Η επέκταση προς ανατολάς του ΝΑΤΟ και οι μεγάλης κλίμακας ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχο, αναφέρει το RT.

Η Ευρώπη βρίσκεται εκεί όπου η "κρίση εμπιστοσύνης" στις διεθνείς σχέσεις είναι περισσότερο αισθητή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λάβροφ εξηγώντας ότι "η δομή της αντιπαλότητας του Ψυχρού Πολέμου αναδημιουργείται" στην ήπειρο.

"Η κλιμάκωση των εντάσεων, η στρατιωτική υποδομή του ΝΑΤΟ στην Ανατολή, η πρωτοφανής εμβέλεια κοντά στα ρωσικά σύνορα, η άντληση αμυντικών προϋπολογισμών πέρα ​​από τα μέτρα - όλα αυτά δημιουργούν κάτι απρόβλεπτο", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κάλεσε την Ευρώπη να επικεντρωθεί στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και να συμβάλει στη διατήρηση των διεθνών συνθηκών, αντί να ακολουθήσει μια πολιτική αντιπαράθεσης.

Σταματήστε να προωθήσετε το φάντασμα της «ρωσικής απειλής» ή οποιαδήποτε άλλη απειλή - πριν είναι πολύ αργά - και θυμηθείτε τι μας ενώνει όλους.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι "οι τεχνολογίες καινοτομίας" δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να διαταράξουν περαιτέρω τη διεθνή σταθερότητα, υπογραμμίζοντας τη σημασία των προσπαθειών που αποσκοπούν στην "πρόληψη ενός ράλι στο διάστημα και την αποφυγή της στρατιωτικοποίησης του κυβερνοχώρου".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail