Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία δέχεται απειλές για τη ζωή του, μιλά για αντιρωσική υστερία

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία, Αλεξέι Γερκόφ, δήλωσε ότι συνέχισε να δέχεται απειλές. Νωρίτερα, ο διπλωμάτης σημείωσε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ έχουν προκαλέσει αντι-ρωσική υστερία στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σε ένα σχόλιο προς το Zvezda, ο Γερκόφ δήλωσε ότι χρήστες του διαδικτύου εξακολουθούν να στέλνουν προσβολές.

Ο Γερκόφ έγινε παραλήπτης απειλών όπως "θα χτίσουμε ουρανοξύστες από τα κρανία του στρατού σας" και "θα πληρώσετε την τιμή για κάθε σταγόνα αίματος που χύνετε και ούτω καθεξής" , είπε.

Την ίδια στιγμή, ο πρεσβευτής σημείωσε ότι το πεδίο πληροφοριών γύρω από το θέμα της ασφάλειας των ρωσικών ξένων οργανισμών έχει πρόσφατα "ουσιαστικά διαγραφεί".

Εξήγησε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν μπορούν να αγνοηθούν, δεδομένου ότι αφορούν όχι μόνο τους διπλωμάτες προσωπικά, αλλά και τη Ρωσία και όλους τους εκπροσώπους της.

"Απαραίτητη προσοχή και εξαιρετική επιμέλεια για αυτά τα ζητήματα. δεν μπορεί κανείς να προκαλέσει θυμό και μίσος και να υποκινήσει εχθρότητα μεταξύ των εθνών", κατέληξε.

Ο Γερκόφ υπενθύμισε ότι όταν δολοφονήθηκε ο προκάτοχός του, Αντρέι Καρλόφ το Δεκέμβριο του 2016 στην Αγκυρα είχε προηγηθεί η κατάρριψη του αεροσκάφους [ένα χρόνο νωρίτερα αλλά οι σχέσεις ήταν σε κρίση] και πως ο ίδιος δέχθηκε απειλές όπως:" Πες αντίο στη ζωή"," κανείς δε θα σε θρηνήσει" και "ήρθε η ώρα να καείς" αναφέρουν οι Moscow Times.

Η αξιωματούχος Τύπου της διπλωματικής αποστολής Ιρίνα Κασίμωβα είπε προηγουμένως στο RIA Novosti ότι οι τουρκικές αρχές έχουν λάβει πρόσθετα μέτρα για την προστασία της ρωσικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ενώ και το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε παρόμοια δήλωση. Το Κρεμλίνο εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια του προσωπικού της πρεσβείας και τον κάθε Ρώσο ξεχωριστά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail