Ένας εξαιρετικός Μενέντες είπε στον Αμερικανό υφΥΠΕΞ όσα δεν τολμούν Ελλαδίτες και Κύπριοι κυβερνήτες για την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μενέντες εκθέτει την υποκρισία που εμπεριέχει η ουδέτερη στάση των ΗΠΑ σχετικά με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο απευθυνόμενος στον Αμερικανό ΥΦΥΠΕΞ Κρίστοφερ Ρόμπινσον ο οποίος κάλεσε «όλες τις πλευρές να αποφύγουν ενέργειες που δημιουργούν κινδύνους αύξησης της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο» .

«Όλες οι πλευρές είπατε; Μα υπάρχει μόνο μια πλευρά που δημιουργεί αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για την Τουρκία η οποία προχωράει σε αυτή την εξωφρενική τοποθέτηση ότι αυτό το θαλάσσιο κομμάτι που διασχίζει τα διεθνή ύδατα και κατ΄ακρίβεια περιοχές της Ελλάδας για παράδειγμα όπως και της Κύπρου, είναι δικό της, άρα γιατί καλούμε όλες οι πλευρές που εμπλέκονται; Οι άλλες πλευρές δεν κάνουν κάτι εκτός από το να αποτελούν θύματα μιας ενέργειας που αμφισβητεί τις  τους ΑΟΖ.

Γιατί λέμε όλες οι πλευρές όταν ξέρουμε ότι μόνο μία πλευρά δημιούργησε το πραγματικό πρόβλημα; Κι αυτή είναι η Τουρκία»

Τότε ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ απάντησε: «κύριε Γερουσιαστή δεν θέλουμε η ένταση να αυξηθεί δεν θέλουμε καμία πλευρά να κάνει βιαστικές ενέργειες, που θα τροφοδοτήσουν τις εντάσεις και έτσι διατηρούμε διπλωματική προσέγγιση με όλες τις πλευρές προς αποκλιμάκωση της έντασης.

«Μα ποιος, έκανε κάτι εδώ; Η Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα έκανε κάτι; Μήπως η Κύπρος έκανε κάτι;» ρώτησε ο Μενέντεζ.

«Όχι κύριε Γερουσιαστά».

«Α ευχαριστώ! Άρα δια της αφαιρέσεως η Τουρκία έκανε κάτι. Δεν μπορούμε να καλούμε όλες τις πλευρές» απάντησε εκ νέου ο Γερουσιαστής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail