Ακολουθούσαν ηλικιωμένες και τους επιτίθεντο στις εισόδους πολυκατοικιών: Πως τις επέλεγαν και η βία που ασκούσαν

Julim6 / pixabay
Μεσημβρινές ώρες της 19-2-2020, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) εντόπισαν 42χρονο αλλοδαπό να κινείται ύποπτα στην περιοχή των Πατησίων, πλησίον λαϊκής αγοράς που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε. Ο ανωτέρω παρατηρούσε και παρακολουθούσε διερχόμενους πολίτες.

Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν, πλην όμως αυτός προσπάθησε να διαφύγει αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Από έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, από τον Ιούνιο του 2019 διέπραττε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες, είτε μετά την αποβίβασή τους από συρμούς του ηλεκτρικού, είτε μετά την αποχώρησή τους από εκκλησίες ή λαϊκές αγορές και τις ακολουθούσαν κατά την επιστροφή στις οικίες τους.

Όταν τα θύματά τους ξεκλείδωναν την κεντρική θύρα και εισέρχονταν στην είσοδο της πολυκατοικίας, τότε ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και με τη χρήση σωματικής βίας (χτυπώντας αυτές με κλωτσιές, γροθιές και ακολούθως απωθώντας τες βίαια) τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν (4) περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους είναι ότι και στις (4) εξιχνιασθείσες υποθέσεις, τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.

Επιπρόσθετα, ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν (2) φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Ο 42χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε κυρία ανάκριση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του, καθώς και για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων υποθέσεων συνεχίζονται.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail