Η Ρωσία απαντά στις απειλές της Τουρκίας: «Δε θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση στη Συρία»


Freepen.gr - Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Vasily Nebenzia, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

"Δεν θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία αγωνίζεται εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας", δήλωσε ο Nebenzia κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να εξομαλύνουμε την κατάσταση στη Συρία. Θεωρούμε σημαντικό να δημιουργήσουμε ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των διαφόρων εθνοτικών ομάδων στη Συρία, οι οποίες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές κατά τη διάρκεια προσπαθειών να διαμελίσουν τη χώρα", συνέχισε ο Νεμπέμπια.

"Πρέπει να σταματήσουν να προστατεύουν τους μαχητές. Η παροχή πολιτικής κάλυψης στους τρομοκράτες, η απεικόνισή τους ως επαναστατών και ο εξαναγκασμός της κυβέρνησης της Συρίας να διαπραγματευτεί μαζί τους δε θα λειτουργήσει», συνέχισε.

Ο Vasily Nebenzia επεσήμανε ότι μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία είναι δυνατή μόνο με τις προσπάθειες των ίδιων των Συρίων. "Φυσικά, όλοι θέλουμε να δούμε πρόοδο στην πολιτική πορεία, αλλά η πίεση ή η παροχή έτοιμων λύσεων σημαίνει παραβίαση της αρχής που όλοι συμφωνήσαμε. Ο συριακός λαός πρέπει να αποφασίσει τη μοίρα του" ανέφερε ο Nebenzia.

Εν τω μεταξύ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία υποστηρίζει τον Συριακό Στρατό στο Idlib και θα συνεχίσει να το κάνει.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του δήλωσε: «Η αποστρατικοποιημένη γραμμή δεν έχει ακόμη καθιερωθεί κατά μήκος της περιμέτρου της περιοχής του Idlib. Εξάλλου, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται από τη ζώνη αποκλιμάκωσης στις θέσεις του Συριακού Στρατού, καθώς και σε πολιτικούς στόχους και υπάρχουν απόπειρες επίθεσης στη βάση μας στο Hmeimim».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail