"Επανέφεραν Τούρκο εκκαθαρισθέντα συνταγματάρχη, τον έστειλαν στη Λιβύη, σκοτώθηκε και ετάφη κρυφά"

Foreign Policy
Freepen.gr - Ένας συνταγματάρχης από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την υπηρεσία ως μέρος της κυβερνητικής εκκαθάρισης, επαναφέρθηκε για να υπηρετήσει στη Λιβύη, όπου σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση και θάφτηκε χωρίς να δοθεί διάσταση, σύμφωνα με δημοσιογράφο από την εθνικιστική εφημερίδα Yeniçağ, που επικαλείται το turkishminute.com.

Ο συνταγματάρχης Okan Altınay αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Ο Altınay επανήλθε στην υπηρεσία λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού αξιωματικών που υπηρετούν στην τουρκική αποστολή στη Λιβύη.

Ο αρθρογράφος της Yeniçağ, Batuhan Çolak έγραψε την ιστορία του Altınay σε μια σειρά από tweets. Είπε ότι ο Altınay αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί επειδή ήταν κεμαλιστής.

"Πολλοί από τους ανεκτίμητους αξιωματικούς μας έχουν επίσης αποσταλεί στη Λιβύη. Ένας από αυτούς ήταν ο Okan Altınay. Μαρτύρησε σε βομβιστική επίθεση που διεξήγαγε ο Χαλίφα Χάφταρ σε τουρκικό στρατιωτικό πλοίο. Το σώμα του μεταφέρθηκε στην Τουρκία και θάφτηκε χωρίς επίσημη τελετή κηδείας" ανήρτησε ο Çolak.

Η μυστική ταφή του προφανώς για να αποφευχθεί η δημόσια οργή, στην πατρίδα του στο Αϊδίνιο, προκάλεσε κριτική από την οικογένεια και τους συναδέλφους του, σύμφωνα με τον Çolak.

Μετά από τα tweets του, ο Çolak δήλωσε ότι έλαβε πολλές απειλές από τους ανώνυμους χρήστες του Twitter και ότι έγιναν προσπάθειες να χάσει τον λογαριασμό του στο Twitter.

Την Κυριακή, η εφημερίδα Yeniçağ ανακοίνωσε ότι οι λογαριασμοί Twitter του Çolak και ενός άλλου δημοσιογράφου της, του Murat Ağırel, καθώς και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους έχουν χακαριστεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail