Ερντογάν: "Καμία διαπραγμάτευση με τον Χαφτάρ". Άρα;

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αρνείται τις διαπραγματεύσεις με τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, μετά από συνάντηση με τον Φαϊέζ αλ Σάρατζ, επικεφαλής της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας στην Τριπόλη στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει το https://www.addresslibya.co/en/archives/54123. 

Ο αλ Σάρατζ ανακοίνωσε νωρίτερα την αναστολή της συμμετοχής της GNA στις επιτροπές των 5 + 5 για τις διαπραγματεύσεις με τον LNA στη Γενεύη.

Σε δηλώσεις του στον τύπο, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις συναντήσεις με τον al-Sarraj και ότι η Τουρκία θα συνεχίσει επίσης να "υποστηρίζει τις ένοπλες ομάδες της GNA στην Τρίπολη".

Άρα να υποθέσουμε ότι πίσω από τις τελευταίες αποφάσεις της Τρίπολης βρίσκεται η Τουρκία, η οποία, με τα όλα όσα της προσάπτονται, έχει ωστόσο πετύχει να εξελιχθεί σε βασικό παράγοντα - παίκτη στη Λιβύη, που όλοι τον υπολογίζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail