«Από το Ιντλίμπ στο Βερολίνο»


Την ώρα που η στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας της Τουρκίας και των τζιχαντιστών συμμάχων της, της οργάνωσης Hai'at Tahrir asch-Scham (HTS), εναντίον της Συρίας μοιάζει αναπόφευκτη, στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Ιντλίμπ ξέσπασαν διαδηλώσεις αμάχων που ζητούν να φύγουν από εκεί. Το μοναδικό πανό γράφει: «Από το Ιντλίμπ στο Βερολίνο».


Βέβαια το «ταξίδι» για το Βερολίνο είναι μακρύ, δαπανηρό και επικίνδυνο, ίσως και ανέφικτο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα αυτό σταματά κάπου στην «Ελλάδα των ανοιχτών συνόρων», αλλά μόνο προς ανατολάς. Π.χ. στη πολύπαθη Λέσβο, όπου σήμερα έγιναν ξανά σοβαρά επεισόδια από μετανάστες στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Η Τουρκία πάντως, σαν να πρόκειται για δικό της έδαφος, προκειμένου να γλυτώσει από την ήττα τους τζιχαντιστές συμμάχους της στο Ίντλιμπ ανακήρυξε ήδη το συριακό έδαφος κατά μήκος του δρόμου Λατάκιας και Χαλεπιού σε περιοχή συγκρούσεων. Με τα πρώτα φέρετρα έξι νεκρών στρατιωτών να παίρνουν την άγουσα για τη Τουρκία και την περίφημη «φιλία» Τουρκίας-Ρωσίας να δοκιμάζεται στη Συρία, όπως και στη Λιβύη. Καιρός και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει σοβαρές αποφάσεις τόσο για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών όσο και για τις πολύωρες ανέμελες «τσάρκες» του τουρκικού ερευνητικού πλοίου «Ορούτς Ρέις» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail