Μόσχα: Οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν μαζί με τους «τρομοκράτες» όταν χτυπήθηκαν από τη Συριακή Αεροπορία

Turkish-backed fighters in Syria’s Idlib Province. February 27, 2020. © Bakr Alkasem / AFP
Freepen.gr - Τα τουρκικά στρατεύματα ενεργούσαν μέσα σε "μονάδες μάχης" με τζιχαντιστές μαχητές στην επαρχία του Idlib, όταν στοχεύθηκαν από μια αεροπορική επιδρομή της κυβέρνησης της Συρίας την Πέμπτη, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και μεταδίδει το Russia Today.

Η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη όταν ο συριακός στρατός απωθούσε μια μαζική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Hayat Tahrir al-Sham (HTS), στη Συρία, εντός της ζώνης απoκλιμάκωσης του  Idlib, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονταν μαζί με τους ισλαμιστές δέχθηκαν τα πυρά των Σύριων  στις 27 Φεβρουαρίου κοντά στην πόλη Behun.

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία βρισκόταν σε συνεχή επαφή με την Άγκυρα, ζητώντας και λαμβάνοντας τακτική ενημέρωση για την τύχη των τουρκικών στρατευμάτων. Και, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Τουρκία, δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες κοντά στο Behun όταν ο συριακός στρατός χτύπησε τους τρομοκράτες εκεί.

Επίσης αναφέρεται ότι η Ρωσική Αεροπορία δεν έδρασε στην περιοχή του Behun [sputniknews.com].
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail