Για συγχρονισμένη επίθεση Τουρκίας-Ισραήλ μιλά η Συρία!

Freepen.gr - Η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού και την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επιθετικότητα στα συριακά εδάφη και ότι οι ταυτόχρονες ισραηλινές και τουρκικές προσπάθειες υποστήριξης της τρομοκρατίας δεν θα εμποδίσουν την επιτόπια αποστολή του μέχρι την εξάλειψη της τρομοκρατίας σε όλα τα σύνορα της Συρίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το πρακτορείο SANA.

Η Γενική Διοίκηση αναφέρει σε δήλωσή της ότι "στις 02:00 π.μ. την Πέμπτη και σε καταφανή συγχρονισμό με την ισραηλινή αεροπορική επίθεση και ακόμη και υπό την κάλυψη της, μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία που περιλαμβάνει σειρά οχημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων πέρασε από την περιοχή Oglinar στη Συρία".

Η δήλωση σημείωσε ότι η τουρκική στρατιωτική συνοδεία "αναπτύχθηκε στη γραμμή μεταξύ των πόλεων Binnish, Ma'ar Masrin και Taftanaz με στόχο την προστασία των τρομοκρατών, με κορυφαία την ομάδα Jabhat al-Nusra, και να εμποδίσει την πρόοδο του Συριακού Αραβικού Στρατού και για να τον αποτρέψει από την ολοκλήρωση της εξάλειψης της συστηματικής τρομοκρατίας που πολιορκεί τους πολίτες στην επαρχία του Idleb και τους παίρνει ως ομήρους και ανθρώπινες ασπίδες".

Η δήλωση πρόσθεσε ότι η Γενική Διοίκηση του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων "θα συνεχίσει τα εθνικά της καθήκοντα για την υπεράσπιση της ασφάλειας της πατρίδας και των πολιτών και επιβεβαιώνει ταυτόχρονα την ετοιμότητα του Συριακού Αραβικού Στρατού και την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα ασχετώς από που προέρχεται και τι μορφή έχει".

Η δήλωση κατέληξε λέγοντας ότι "οι ταυτόχρονες ισραηλινές και τουρκικές προσπάθειες και όποιος προστατεύει την ένοπλη τρομοκρατία Takfiri δεν θα εμποδίσει τους γενναίους στρατιώτες μας να επιδιώξουν τα επιτόπια καθήκοντά τους μέχρι να εκκαθαρίσουν όλα τα συριακά εδάφη από τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις".

Νωρίτερα την Πέμπτη, μια στρατιωτική πηγή ανακοίνωσε ότι οι Συριακές Αεροπορικές Αμυντικές δυνάμεις την Πέμπτηαναχαίτισαν μια ισραηλινή επίθεση πυραύλων που στόχευσε στα προάστια της Δαμασκού και της νότιας περιοχής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail