Πότε μια χώρα έχει πραγματικά ανάγκη από μαζική εισαγωγή ξένου πληθυσμού

hermelin / pixabay
Μια χώρα έχει ανάγκη από μαζική εισαγωγή ξένου πληθυσμού όταν οι κάτοικοι της αποφασίζουν ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, όχι όταν τα παιδιά τους θεωρούνται τεκμήρια πλούτου με αποτέλεσμα να υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν παιδί, ούτε επίσης όταν ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού έχει αναγκαστεί να μεταναστεύσει.

Επίσης είναι αισχρή η εργαλειοποίηση του δράματος προσφύγων και οικονομικών μεταναστών χωρίς χαρτιά. Οι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα στη δική τους πατρίδα και οι οικονομικοί μσταναστες έχουν δικαίωμα στην ελπίδα επιστροφής στον τόπο τους.

Ανθρωπιστικό χρέος είναι ο αγώνας έτσι ώστε κάθε λαός να αποκτήσει το σπίτι του το οποίο θα ορίζει ο ίδιος, όχι η δημιουργία ασύνδετου φθηνού εργστικου δυναμικού ετοίμου για ξεδιάλεγμα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.