κ. Κεραμέως η "αμείλικτη" στάση σας στον ξυλοδαρμό είναι δυστυχώς για πολλά γέλια

Η υπουργός παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 17χρονου μαθητή από οργισμένο πλήθος μέσα στη σχολική μονάδα. Η κ. Κεραμέως είναι τυχερή διότι η αδερφή του θύματος κάλυψε με το σώμα της το κεφάλι του αδερφού της και του έσωσε τη ζωή.

Του Στρατή Μαζίδη

Και ποια είναι η...αμείλικτη στάση που διαβάζουμε στην ανακοίνωσή της; Η 2ημερη αποβολή ενός εκ του μανιασμένου πλήθος, που τυγχάνει γιος καθηγήτριας του σχολείου; Άραγε η καθηγήτρια δεν ξέρει το γιο της; Έπραξε άραγε κάτι για αυτό; Ξέρετε τι σημαίνει αμείλικτη στάση κ. Κεραμέως; Αποβολή των εμπλεκομένων μαθητών από το εν λόγω κλείσιμο και ξήλωμα του προσωπικού μια και καλή. Σε μια άλλη χώρα, ίσως σήμερα να μην υπήρχε καν το σχολείο ει μη μόνο ως κτίριο.

Τώρα όσο για τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους ψυχολόγους και τον...καθηγητή εμπιστοσύνης, είναι για γέλια. Θα πάει δηλαδή το όποιο παιδί και θα του λέει "σε εμπιστεύομαι, κοίτα τι τραβώ". Λες και σε πόσες περιπτώσεις δε βλέπει το εκπαιδευτικό προσωπικό και κλείνει τα μάτια ή δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί έχει τα χέρια δεμένα;

Τα σχολεία σας είναι σε μεγάλο βαθμό για γκρέμισμα. Φορτώνουν παιδιά με ασήκωτες τσάντες, με περιττές γνώσεις ήδη από το δημοτικό, με άπειρα τεστς και διαγωνίσματα για να παράξουν αγχωμένους ανθρώπους, πιθανώς πτυχιούχους αλλά πολλές φορές τσιμεντόλιθους κι αμόρφωτους. Ο καθημερινός βιασμός των ελληνικών και η άγνοια της ιστορίας το προδίδει αυτό.

Τα σχολεία σας είναι μια ζούγκλα. Για αυτό και ευδοκιμούν ομάδες που ασχημονούν. Παλαιότερα αυτά δεν υπήρχαν. Παράγουν θύτες και θύματα, όχι σκεπτόμενους πολίτες.

κ. Κεραμέως αφιερωμένο εξαιρετικά σε εσάς και τους προκατόχους σας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail