Ένταση στις σχέσεις Ινδίας-Τουρκίας: Ο Ερντογάν εξόργισε το Νέο Δελχί

Pexels / pixabay
Freepen.gr - Το Νέο Δελχί εξέδωσε ισχυρή απάντηση στον Τούρκο πρεσβευτή στη χώρα, μετά από τις εμπρηστικές παρατηρήσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις πολιτικές της Ινδίας στην αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του RT, η Ινδία παρέδωσε αυστηρό διάβημα στον Τούρκο Πρέσβη Sakir Ozkan Torunlar τη Δευτέρα και προειδοποίησε ότι τα σχόλια του Ερντογάν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πακιστάν θα έχουν «σοβαρές επιπτώσεις» για τους διμερείς δεσμούς.

Ανακοινώνοντας την κίνηση αυτή, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας δήλωσε ότι ο ισχυρισμός του Ερντογάν σχετικά με τα «μονομερή βήματα» που έγιναν στο Κασμίρ δεν αντικατοπτρίζει «ούτε την κατανόηση της ιστορίας ούτε της συμπεριφοράς της διπλωματίας», ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Ραβίς Κουμάρ δήλωσε ότι το περιστατικό χρησιμεύει ως "ένα ακόμη παράδειγμα ενός προτύπου της Τουρκίας που παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών". Τόνισε ότι το Νέο Δελχί θεωρεί τα σχόλια "απαράδεκτα" και κατηγόρησε την Άγκυρα για επανειλημμένες προσπάθειες να δικαιολογήσει την υποτιθέμενη «διασυνοριακή τρομοκρατία» που διεξήγαγε το Πακιστάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail