Τρεις παρατηρήσεις για τη "μικρή οθωμανική επαρχία" που έγινε κράτος...πρότυπο κ. πρωθυπουργέ!

ΜΙΚΡΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ - Σε πρόσφατη ομιλία του ΠΘ ακούστηκε η φράση "μετατρέψαμε μια μικρή οθωμανική επαρχία σε ένα κράτος πρότυπο της Βαλκανικής". Σχετικά με αυτό τρια πρώτα σύντομα σχόλια:

1. Αφαιρέστε το "μετατρέψαμε". Άλλοι μετέτρεψαν και κυρίως ο ελληνικός λαός άλλαξε και απελευθέρωσε αυτή τη χώρα με τις θυσίες του και το αίμα του. Μόνο στη μάχη Κιλκίς-Λαχανά που έκρινε την τύχη της Μακεδονίας σκοτώθηκαν 8500 αξιωματικοί και οπλίτες! Αυτής της Μακεδονίας που σήμερα οι πολιτικοί νάνοι των Αθηνών παρέδωσαν σε ένα άθλιο μετακομμουνιστικό κρατίδιο.

2. Η Ελλάδα ήταν τότε υπό οθωμανικό ζυγό, αλλά δεν ήταν μια μικρή επαρχία. Ελληνισμός υπήρχε από την Οδησσό, τις παραδουνάβιες περιοχές, την Ανατολική Ρωμυλία έως τη Μικρά Ασία και την Αλεξάνδρεια.

Και ήταν η ολόψυχη σύμπραξη των αστών, των εμπόρων, των μορφωμένων, των ναυτικών, των χωρικών της υπαίθρου και των ορείσιβιων πολεμιστών υπό την ηγεσία θεριών όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο προδομένος από όλους Μακρυγιάννης που έφεραν την εθνική παλιγγενεσία.

Και το ηρωικό άλμα που πραγματοποίησε αυτός ο λαός συνεχίστηκε και στην εποποιία των Βαλκανικών Πολέμων. Και έφτασε τελικά έως τη Μ. Ασία όπου ακόμη μετά από 8 αιώνες κατοχής κατοικούσαν 2 εκατομμύρια Έλληνες! Και έφτασε στο σημείο να απειλήσει την ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας, φτάνοντας έως την Άγκυρα.

3. Μόνο "κράτος πρότυπο" δεν είναι η Ελλάδα των διαπλεκομένων, της χρεοκοπίας, της δημογραφικής κατάρρευσης, της ανάπηρης δημοκρατίας, του αφροασιατικού εποικισμού, της υποδήλωσης στους δανειστές, της υποθηκευμένης δημόσιας περιουσίας, της φυγής των νέων της, της δορυφοροποίησης στην Τουρκία, μια Ελλάδα που παρακαλάει να δώσει στη Χάγη ένα μέρος της κυριαρχίας της με τη φρούδα ελπίδα να γλυτώσει το υπόλοιπο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail