Η Ρωσία έριξε άκυρο στις ανακοινώσεις για τα "επιτεύγματα" του τουρκικού στρατού στη Συρία

AP Photo / Halit Onur Sandal
Freepen.gr - Οι «ανεύθυνες δηλώσεις» της Τουρκίας σχετικά με τo βομβαρδισμό θέσεων του συριακού στρατού κλιμακώνει τις εντάσεις, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο sputniknews.com.

Ο ρωσικός στρατός αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του τουρκικού στρατού για το θάνατο δεκάδων Σύριων στρατιωτών στο Idlib, λέγοντας ότι οι «ανεύθυνες δηλώσεις» της Τουρκίας μπορούν μόνο να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της κατάστασης και σε βιαστικές αποφάσεις.

"Το [Ρωσικό] Κέντρο Συμφιλίωσης των αντιμαχόμενων πλευρών εφιστά την προσοχή στην ευθύνη των αξιωματούχων του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας για την παροχή ψευδών πληροφοριών στην ηγεσία της χώρας στη ζώνη απαγόρευσης της κλιμάκωσης του Idlib", ανέφερε το Κέντρο που υπάγεται στο ρωσικό υπουργείο άμυνας.

"Τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις συμβάλλουν μόνο στην κλιμάκωση της κατάστασης και στη λήψη βιαστικών αποφάσεων που δεν ανταποκρίνονται στα αμοιβαία συμφέροντα της Ρωσίας και της Τουρκίας", προειδοποίησε το Κέντρο.

Νωρίτερα την ημέρα, ο τουρκικός στρατός ανέφερε την «εξουδετέρωση» 63 Σύριων στρατιωτών. Πριν από αυτό, η Άγκυρα ανέφερε την εξουδετέρωση 101 στρατιωτικών σε 115 στρατιωτικούς στόχους του Συριακού Στρατού σε απάντηση της επίθεσης της περασμένης Δευτέρας σε μια τουρκική θέση παρατήρησης στο Idlib, η οποία σκότωσε αρκετά τουρκικά στρατεύματα.

"Τέτοιες δηλώσεις σχετικά με το «βομβαρδισμό» των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης από τις μονάδες των Τούρκων Ενόπλων Δυνάμεων και, επιπλέον, σχετικά με τους θανάτους των Σύριων στρατιωτών ως αποτέλεσμα, είναι αναληθές», τόνισε το Κέντρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail