Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξοπλίζουν ενόπλους στη ΒΑ Συρία που επιτίθενται κατά αμάχων και...Τούρκων

Freepen.gr - Το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση της Συρίας αναφέρει ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας προμηθεύουν τις τοπικές ομάδες με μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών που χρησιμοποιούνται εναντίον αμάχων και Τουρκικών στρατευμάτων, σημειώνει το Sputnik κι αναμεταδίδει το almasdarnews.

"Η αμερικανική διοίκηση στην περιοχή "διαβρέχει" εντατικά το έδαφος ανατολικά του ποταμού Ευφράτη με όπλα και πυρομαχικά. Από τις αρχές του 2020, 13 στρατιωτικές συνοδείες έφθασαν από το Ιράκ στη Συρία, που περιλάμβαναν πάνω από 80 τεθωρακισμένα οχήματα και περισσότερα από 300 φορτηγά φορτωμένα με διάφορα είδη όπλων, πυρομαχικών και υλικού", δήλωσε ο Oleg Zhuravlev σε καθημερινή ενημέρωση.

Ο Zhuravlev τόνισε ότι οι προμήθειες όπλων χρησιμοποιούνται τόσο κατά τις συγκρούσεις πολλών ενόπλων ομάδων στο έδαφος ανατολικά του Ευφράτη όσο και κατά των τουρκικών στρατευμάτων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τον Zhuravlev, λόγω της σοβαρής ανθρωπιστικής κατάστασης και των συνεχών επιθέσεων από μαχητές, οι άμαχοι εγκαταλείπουν τη βορειοανατολική περιοχή της χώρας και μετακινούνται σε εδάφη υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Sham FM ανέφερε ότι περισσότερα από 50 αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα έφθασαν στη βορειοανατολική επαρχία al-Hasakah από το Ιράκ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail