Πέντε απλά πράγματα που μπορεί να πει ο Πούτιν στο τηλέφωνο στον Ερντογάν για να ισιώσει

Freepen.gr - Στα όσα βλέπουμε σε αυτήν την τρίτη φάση της λεγόμενης επιχείρησης "Αυγή του Ιντλίμπ" που ξεκίνησε την Ανοιξη του 2018 με πρώτο σταθμό την απελευθέρωση του νοτιο-ανατολικού τμήματος και της βάσης του Αμπού Ντουχούρ, παρατηρείται η αποφασιστικότητα Συρίας - Ρωσίας για την πλήρη εξολόθρευση και εκδίωξη των τρομοκρατών. 

Ακόμη κι αν αυτή η φάση λήξει με την απελευθέρωση του αυτοκινητόδρομου Μ-5 και της πόλης του Σαρακίμπ, οι ισλαμιστές πλέον της Τουρκίας περιέρχονται σε δεινή θέση στις πόλεις του Ιντλίμπ και της Τζισρ αλ Σουγκούρ, η οποία θα αποκτήσει και σημαντικό πρόβλημα στον ανεφοδιασμό της.

Η Τουρκία για την ώρα απειλεί θεούς και δαίμονες, ωστόσο μετά σημαντικές απώλειες στην εμπλοκή της ενώ ανακοινώθηκε πως επίκειται συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν για τις εξελίξεις στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Το αν ο φαινομενικά ανεξέλεγκτος σουλτάνος μπορεί να περιοριστεί, απομένει να φανεί. Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος πρόεδρος, Πούτιν μπορεί να του θυμίσει πέντε απλά πράγματα:

1. 7 εκ. Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν το 2019 την Τουρκία, όντας πρώτοι σε αριθμό
2. Οι Ρώσοι κτίζουν τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Ακκουγιού, του οποίου μάλιστα τον έλεγχο θα έχει η Ροσατόμ κατά 51%
3. Τη λειτουργία του αγωγού Turkish stream 
4. Το ύψος των τουρκικών εξαγωγών προς τη Ρωσία ύψους 3 δις δολαρίων
5. Το ότι η Τουρκία εισάγει το 40% του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail