Ο Ερντογάν φοβερίζει με καταρρίψεις, η Μόσχα καρφώνει την Τουρκία κι ο Ασαντ καθαρίζει στο έδαφος

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η χώρα του θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να ωθήσει τον Συριακό Αραβικό Στρατό (ΑΠΑ) πέρα ​​από τις τουρκικές παρατηρητικές θέσεις στο Idlib μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεσμεύθηκε να καταρρίψει τα Συριακά αεροσκάφη στο Idlib, καθώς οι δυνάμεις της Τουρκίας και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους προσπαθούν να ανακτήσουν τα εδάφη που έχασαν το Idlib.

Στον αντίποδα το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η επανειλημμένη αποτυχία της Τουρκίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της οδήγησε σε κλιμάκωση της κατάστασης στο Idlib.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κρεμλίνο δήλωσε πως η Τουρκία δεσμεύτηκε προηγουμένως να εξουδετερώσει τους εξτρεμιστές στο Idlib, αλλά οι επιθέσεις συνεχίστηκαν.

Επί του πρακτέου, ο Συριακός Αραβικός Στρατός υποστηριζόμενος από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του τομέα Rashiddeen 4 και της βασικής πόλης του Khan Al-'Assal έχοντας πλέον τον πλήρη έλεγχο της εθνικής οδού Χαλεπίου-Δαμασκού για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail