Τι δουλειά έχει η Χάγη στα δικά μας τα πελάγη...

Freepen.gr - «Τι δουλειά έχει η Χάγη στα δικά μας τα πελάγη...» είναι ο τίτλος ανάρτησης του γνωστού ιστολόγου "Αριστείδης ο Δίκαιος".  «Η Χάγη δεν είναι δικαστήριο απόδοσης Δικαιοσύνης.  Είναι δικαστήριο επίλυσης διαφορών.  Είναι τμήμα τού «Διεθνούς Δικαίου», υπό το οποίο η Κύπρος και η Σερβία απώλεσαν τμήμα της ιερής γης τους» επισημαίνει εύστοχα ο Αριστείδης.

«Η Χάγη είναι κάτι σαν τον Βασιλιά Σολομώντα.  Κόβει το παιδί στα δύο και το μοιράζει εξίσου στη φυσική μάνα και στην ψεύτικη που το διεκδικεί.  Στη Χάγη η φυσική μάνα χάνει.  Στη Χάγη ο φυσικός κάτοχος χάνει» αναφέρει ο Αριστείδης κάνοντας έναν εξαιρετικό παραλληλισμό με τη γνωστή βιβλική ιστορία. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Σολομώντας είχε τη σοφία με αυτό το τέχνασμα να αποκαλύψει την πραγματική μητέρα. Αντίθετα η Χάγη θα κόψει το παιδί στα δύο. Αν θα είναι στη μέση ή λίγο ή ακόμη και πολύ παραπάνω σε εμάς, τι νόημα έχει αφού δικό μας κομμάτι θα κοπεί και θα χαθεί;

Ο Αριστείδης σωστά επισημαίνει ότι η Χάγη αποτελεί ένα φερετζέ, ένα φύλλο συκής να κρύψουμε την ντροπή μας, ένα συγχωροχάρτι για την κατά πάσα πιθανότητα μεθοδευόμενη υποχώρηση. 

Τι δουλειά έχει λοιπόν η Χάγη στα δικά μας τα πελάγη; Απολύτως καμία! Και πώς γίνεται άραγε αν ένα τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει στην περιοχή πέριξ του Καστελλορίζου να λέμε [αν και δεν το λέμε] ότι θα το βυθίσουμε ή θα κάνουμε αυτό που πρέπει, αλλά να την παραχωρήσουμε ελαφρά τη καρδία αν το αποφασίσουν κάποιοι ξένοι δικαστές;
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.