Μόσχα: Η στήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες παραβιάζει τη συμφωνία μας και αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης

Sergei Bobylev/TASS
Freepen.gr - Η στήριξη της Τουρκίας στους μαχητές που προσπάθησαν να επιτεθούν σε θέσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Idlib αντιπροσωπεύει παραβίαση των συμφωνιών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις τρομοκρατών στις θέσεις του συριακού στρατού στην επαρχία. Η απάντηση της Ζαχάροβα δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει το ΤΑΣΣ.

"Στις 20 Φεβρουαρίου, το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης των συγκρουόμενων πλευρών στη Συρία ανέφερε αρκετές μαζικές επιθέσεις με τη χρήση μεγάλου αριθμού τεθωρακισμένων οχημάτων στις θέσεις του συριακού στρατού στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης του Idlib που πραγματοποίησαν τρομοκρατικές μονάδες" είπε η Ζαχάροβα. "Ταυτόχρονα, οι δράσεις των μαχητών υποστηρίχθηκαν από πυροβολισμούς πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες επέτρεψαν στους τρομοκράτες να παραβιάσουν την άμυνα του συριακού στρατού", πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι για να εμποδίσουν τους τρομοκράτες να εισέλθουν στην επικράτεια που ελέγχονται από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομές ενάντια στους τρομοκράτες, οι οποίες επέτρεψαν στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις να αποκρούσουν τις επιθέσεις.

"Εκφράζουμε σοβαρές ανησυχίες για την υποστήριξη των μαχητών από τις τουρκικές δυνάμεις", δήλωσε η Ζαχάροβα. "Το περιστατικό αυτό αποτελεί παραβίαση της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τον διαχωρισμό της ένοπλης αντιπολίτευσης και των τρομοκρατών και τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης και κινδυνεύει να προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης σε αυτό το τμήμα της συριακής επικράτειας", πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail