Κύριε πρωθυπουργέ τα εθνικά θέματα δεν πάνε Χάγη

Ο Ροζάκης των Πρεσπών και του Αιγαίου…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε και υλοποίησε την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου παραχωρήθηκε στους γείτονες Σκοπιανούς το όνομα, η εθνότητα και η γλώσσα της Μακεδονίας μας.

Στις 29 Ιουνίου 2018 έγραφα μεταξύ των άλλων στο άρθρο μου: “Συντάκτες της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, Τζανακόπουλος, Παπανδρέου, Σημίτης”:

«Και τώρα ήρθε η ώρα να σας ανακοινώσουμε την είδηση βόμβα που έφτασε στ΄ αυτιά μας από μια από τις πολλές αξιόλογες πηγές μας.

“Η σύνταξη του κατάπτυστου, επαίσχυντου και προδοτικού συμφώνου των Πρεσπών συντάχθηκε σε γραφείο του Λονδίνου, από τους Αντώνη Τζανακόπουλο, Χάρη Παμπούκη και Χρήστο Ροζάκη”.

Αμέσως μόλις έφτασε σε μας αυτή η είδηση, ανατρέξαμε για περισσότερες πληροφορίες προκειμένου διά μέσω αυτών των πληροφοριών, να διαπιστώσουμε αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία μεγατόνων, που σε άλλη χώρα ενδεχομένως να έριχνε την κυβέρνηση. Ο Αντώνης Τζανακόπουλος είναι ο μικρότερος αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβερνήσεως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Διατηρώντας άριστες σχέσεις με τους πολιτικούς του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα με το Εργατικό Κόμμα, λόγω των σκληρών “αριστερών” του καταβολών και πεποιθήσεων. Ο Αντώνης Τζανακόπουλος ζει εδώ και πολλά χρόνια μόνιμα στο Λονδίνο. Έχει άριστες σχέσεις με αξιωματούχους του ΟΗΕ, γι΄ αυτό συμμετείχε της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συζητήσεις για το Κυπριακό που έγιναν στην Ελβετία.

Τον Αντώνη Τζανακόπουλο, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς τον τοποθέτησε με απόφασή του, ως μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, με θητεία τριών ετών, με αρμοδιότητα τις διεθνείς συμβάσεις και τις διεθνείς συμφωνίες. Στην ίδια Επιτροπή, που δημιούργησε σεισμικές αναταράξεις στο ΥΠΕΞ από διπλωμάτες του, οι οποίοι ενοχλήθηκαν βαθύτατα από τη στιγμή που την αποκλειστική ευθύνη νομικών υποθέσεων και συμβάσεων, την είχαν εκείνοι και τώρα αυτές οι αρμοδιότητες μετατοπίζονται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος, μετέχουν και ο Χρήστος Ροζάκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και ο Χάρης Παμπούκης, εξ απορρήτων συνεργάτης και υπουργός του άλλου ολετήρα πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Να σημειωθεί επίσης, ότι άπαντες οι αναφερόμενοι και ο Νίκος Κοτζιάς γνωρίζονται εδώ και πολλά χρόνια και προφανώς απηχούν τις ίδιες ανθελληνικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις…».


Περίεργη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το ΕΛΙΑΜΕΠ μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα…

Θα μου πείτε γιατί θυμήθηκα σήμερα όλα τα παραπάνω. Μα γιατί ένιωσα κατάπληξη βλέποντας πριν λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού του Άκη Σκέρτσου, με την συμμετοχή του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και άλλους συμβούλους του, για τα Ελληνοτουρκικά. Και ως εδώ όλα βαίνουν καλώς. Αλλά βλέποντας, πως της συσκέψεως μετέχει και ο νέος Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ Γιώργος Παγουλάτος και τα μέλη του Χρήστος Ροζάκης, Λουκάς Τσούκαλης, Αλέξης Ηρακλείδης κ.α., δεν σας κρύβω, πως θορυβήθηκα.

Βέβαια, δεν μπορούσε να λείπει της συσκέψεως και ο Αναπληρωτής Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος. Ο οποίος υπήρξε πρώην Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής).

Η παραπάνω σύσκεψη έγινε απόγευμα. Όμως τις πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας - δηλαδή προηγήθηκε της συσκέψεως – έγινε κάτι που θα το χαρακτήριζα επιεικώς περίεργο. Ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα επισκέφτηκε τα γραφεία του ΕΛΙΑΜΕΠ, όπου υπήρξε πολύωρη συνάντηση.

Τι να συζήτησαν άραγε; Για την προσφυγή της Ελλάδος για όλα τα ζητήματα του Αιγαίου μας στη Χάγη; Και για την υφαλοκρηπίδα, και για τις θαλάσσιες ζώνες, και για το Καστελόριζο, και… και;


Τα εθνικά θέματα δεν πάνε στη Χάγη…

Διαπίστωσα ότι, το προ τριών ημερών άρθρο μου με τίτλο: “Διαγράφεται ο Αντώνης Σαμαράς και γεννιέται νέο κόμμα”, έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση.

Στο οποίο αναδείκνυα – μεταξύ των άλλων - τις θέσεις περί των εθνικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Θέσεις που δεν υπερασπίζεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο της ΝΔ τάχτηκε κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο “μεταναστευτικό”. Στο ίδιο δε Συνέδριο τάχτηκε κατά των κυβερνητικών χειρισμών στα Ελληνοτουρκικά. Έχοντας ο Αντώνης Σαμαράς, πάγια πολιτική θέση, ότι η “Συμφωνία των Πρεσπών” πρέπει να ακυρωθεί, αντίθετα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζει πως η Συμφωνία “επιτεύχθηκε για καλό σκοπό και θα ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή”. Μαλακώνοντας έτσι, υπέρ το δέον τις απόψεις του γι΄ αυτήν, σε σχέση πάντα με τις “κορώνες” που ύψωνε κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Πρόσφατα επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς θεώρησε, ότι προσφυγή στη Χάγη για επίλυση διαφορών μας με την Τουρκία συνιστά “εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδος σε συνυποσχετικό που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας”.

Και προσωπικά δεν μπορώ παρά να μην συμφωνήσω με τον πρώην Πρωθυπουργό. Λέγοντας στον σημερινό Πρωθυπουργό, πως η προσφυγή της Ελλάδος στη Χάγη για όλα τα ζητήματα - διαφορές, στην ουσία για διαφορές που αξιώνει η Τουρκία, είναι βούτυρο στο ψωμί του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν. Η Ελλάδα μόνο μπορεί να χάσει στη Χάγη και να μην κερδίσει τίποτε.

Ας πάψει λοιπόν ο Έλληνας Πρωθυπουργός να συμβουλεύεται το ΕΛΙΑΜΕΠ. Και ο Αλέξης Τσίπρας το συμβουλεύτηκε και είδαμε τα χαΐρια μας…


Ο Αντώνης Σαμαράς να κάνει γνωστό στο λαό, τι σημαίνει Χάγη…

Στο παραπάνω όμως άρθρο μου αναδείκνυα και το “αντάρτικο” του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις Πρωθυπουργικές επιλογές, τόσο στην εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και στην ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο, με τη μορφή του κατεπείγοντος για το ποδόσφαιρο και την εισήγηση της ΕΕΑ. Και στις δυο ψηφοφορίες ο Αντώνης Σαμαράς επιδεικτικά έλαμψε διά της απουσίας του, περνώντας πολλά μηνύματα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικότερα στην δεύτερη ψηφοφορία, όπου ο Πρωθυπουργός είχε επιτακτικά ζητήσει να τηρηθεί από όλη την Κ.Ο. της ΝΔ η κομματική πειθαρχία.

Με αυτά τα δεδομένα, έγραψα στο προ τριών ημερών άρθρο μου:

«Υπάρχει λοιπόν ζήτημα Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ; Τι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Θα τολμήσει να λάβει μέτρα κατά του πρώην Πρωθυπουργού ή θα σιωπήσει, φοβούμενος τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος;

Ψάχνοντας το προκύψαν μεγάλο ζήτημα στη ΝΔ, ενημερωθήκαμε ότι στο Επιτελείο του Πρωθυπουργού εξετάζουν τις πολιτικές παραμέτρους που θα έχει μια τέτοια διαγραφή. Αφού είναι μπρος βαθύ και πίσω ρέμα για τον Πρωθυπουργό μια τέτοια διαγραφή. Από τη μια πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς δεν “πειθάρχησε” στην εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη και θα έπρεπε να διαγραφεί, κι από την άλλη ο πρώην Πρωθυπουργός, με μια τέτοια απόφαση, ίσως πάρει μαζί του και άλλους βουλευτές; Που οι ενδείξεις και οι πληροφορίες κάνουν λόγο, πως η “Σαμαρική πτέρυγα” στη ΝΔ αριθμεί διψήφιο αριθμό βουλευτών.

Και το ποιο σημαντικό είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση – της διαγραφής – μήπως δημιουργηθεί νέο κόμμα, που προμετωπίδα θα έχει τα εθνικά θέματα και στα οποία – σε όλα – ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαφορετική πολιτική θέση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άρα ισχυρό πλεονέκτημα;».


Πολύς πολιτικός θόρυβος από το άρθρο μου…

Ναι, είναι δεδομένο, ότι προκλήθηκε πολύς πολιτικός θόρυβος από το άρθρο μου, τόσο στα πολιτικά επιτελεία των κομμάτων Εξουσίας, όσο και σε διάφορα ΜΜΕ…

Και κάποιοι ξαφνικά, άλλαξαν πολιτική πλεύση και αντίληψη, διαπιστώνοντας ότι στην θεατρική παράσταση του παραλόγου υπάρχει κακός λύκος, αλλά και κοκκινοσκουφίτσα. Θα τους πούμε για άλλη μια φορά, πως ο εξ Ανατολών κίνδυνος δεν πάει στη Χάγη. Αντιμετωπίζεται σθεναρά, εθνικά, πατριωτικά. Και ας υπάρχει κίνδυνος της πτώσης της κυβέρνησης.

Έτσι δεν πρέπει για κανένα λόγο να αλλάξει πολιτική θέση ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πολιτική θέση πρέπει να αλλάξει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σύμβουλοί του στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Τελεία και παύλα…


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει όλα τα σενάρια με τον Αντώνη Σαμαρά…

Όμως στα όσα αποκάλυψα στο προχθεσινό άρθρο μου, σήμερα θα σας δώσω και τη συνέχεια που ακολούθησε. Ο Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε σταθερός υποστηριχτής των θέσεών του για τις δυο απουσίες του από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ωστόσο, η συνέχεια έδειξε ότι ο Πρωθυπουργός έριξε νερό στο κρασί του και δεν δίνει συνέχεια σε αυτές τις αδικαιολόγητες απουσίες του πρώην Πρωθυπουργού από τις ψηφοφορίες της Βουλής.

Όμως καλά πληροφορημένες πηγές μου, μου λέγουν πως το θέμα από πλευράς Πρωθυπουργού δεν έχει κλείσει. Επεξεργάζεται όλα τα πιθανά σενάρια και αν κάποια από αυτά θα του προσδώσουν πολιτικό όφελος, αν υλοποιούνταν.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Προκειμένου να αντιπαρέλθει τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και να πάει αμέσως μετά σε νέες εκλογές της ενισχυμένης, που πρόσφατα ψήφισε η Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή των Ελλήνων. Να προχωρήσει, δηλαδή, σε διπλές εκλογές, τώρα που ακόμη η ΝΔ έχει το προβάδισμα ως πρώτο κόμμα. Άλλωστε, είναι μια δοκιμασμένη στην πράξη συνταγή από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σε αυτό το σενάριο, τα κόμματα θα προχωρήσουν με λίστα υποψηφίων. Που σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να καρατομήσει όλη τη “Σαμαρική πτέρυγα”. Όπως έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας με τους “ενοχλητικούς” εσωκομματικούς του αντιπάλους, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Στρατούλη κ.α.

Βέβαια, σε εκλογές μπορεί να προχωρήσει και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν το θέλει, επικαλούμενος τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα και τον ακραίο – φασιστικό παροξυσμό του Ερντογάν και των αξιωματούχων του κατά της Ελλάδος.

Όμως, αν διέγραφε τον Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, αφού δεν πειθάρχησε στην κομματική πειθαρχία, δεν θα υπήρχαν παρελκόμενες αντιδράσεις; Δεν θα μπορούσε λοιπόν να χρεώσει την πτώση της κυβέρνησής του στον πρώην Πρωθυπουργό, ενισχύοντας τη θέση του και συνδυάζοντάς την με την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά; Δηλαδή, ρίχνοντάς του όλο το ανάθεμα;

Όταν μάλιστα, γνωρίζουμε πώς υπάρχουν υποστηρικτές αυτού του σεναρίου στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού;


Τι πιστεύουν οι ΗΠΑ για τις διπλές εκλογές;

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “ακούει” στο βαθύ κράτος των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα). Το οποίο κατατροπώθηκε εκλογικά στις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και στο πέρασμα των ετών από τότε, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυροποιείται συνεχώς και για τον λόγο αυτό φαντάζει ως σίγουρη η επανεκλογή του. Έτσι το ερώτημα που εύλογα θα μπορούσε να τεθεί είναι: Τις διπλές εκλογές στην Ελλάδα τις ενθαρρύνει το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ή ο Ντόναλντ Τραμπ;
Πώς είναι σίγουρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι σήμερα, μπορεί κάποιοι να ενισχύουν, να ενθαρρύνουν, το σενάριο των διπλών εκλογών, αλλά μετά τις πρώτες εκλογές δεν θα του ζητήσουν να αποφύγει τις δεύτερες και να προχωρήσει σε Οικουμενική κυβέρνηση, με τη συμμετοχή των κομμάτων – τουλάχιστον – της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Προκειμένου σαφέστατα, να προχωρήσει η αρπαγή του Αιγαίου στα πρότυπα της αρπαγής της Μακεδονίας;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail