"Χρυσόμαλλο Δέρας" με πραγματικά πυρά στο "Ασκού Προφήτη"


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 και παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day) της διεθνούς άσκησης «ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ 2020» (GOLDEN FLEECE-20).

Η εν λόγω άσκηση διεξήχθη από 10 έως 14 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή του Πεδίου Ασκήσεων - Πεδίου Βολής Ασκού Προφήτη και επικεντρώθηκε στη διεξαγωγή Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης και συνδυασμένων επιθετικών ενεργειών με τη χρήση πραγματικών πυρών. Σχεδιάστηκε από το ΓΕΣ και συμμετείχαν δυνάμεις από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τις ΗΠΑ, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της Ι Μεραρχίας Πεζικού (ΜΠ) και της ΙΙ Μηχανοκίνητης ΜΠ.











Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail