Ο Ερντογάν ζητά από τον Ασαντ να αφήσει τα εδάφη που απελευθέρωσε!

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Τετάρτη την κυβέρνηση του Μπασάρ Ασαντ να αποχωρήσει πίσω από τις τουρκικές γραμμές παρακολούθησης στο Ιντλίμπ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες.

Ζητά δηλαδή από το νόμιμο στρατό της Συρίας να του παραχωρήσει επί της ουσίας μέσω των τρομοκρατών ό,τι απελευθερώθηκε στη μάχη.

Μιλώντας στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κόμμα ΑΚΕ), ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αναλάβει δράση εάν η Δαμασκός δεν αποσύρει τις δυνάμεις τις στις καθορισμένες περιοχές.

"Οι αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας θα κινούνται ελεύθερα σε όλες τις περιοχές λειτουργίας (στη Συρία) και στο Idlib και θα διεξάγουν επιχειρήσεις αν χρειαστεί".

Η απάντηση της Συρίας, όπου δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο όπως το δικό μας ΕΛΙΑΜΕΠ αποτυπώνεται στο χάρτη:

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail