Συνεχίζει τις φοβέρες η Τουρκία, ακάθεκτος ο Ασαντ ενώ δεν τολμά να πετάξει τουρκικό κουνούπι

Freepen.gr - Η Τουρκία απαίτησε από τον ειδικό απεσταλμένο του Ρώσου προέδρου για τη Συρία, Alexander Lavrentyev να σταματήσουν οι επιθέσεις στα τουρκικά παρατηρητήρια στο Ιντλίμπ, όπως δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η Άγκυρα καταδίκασε με αποφασιστικότητα την επίθεση κατά του τουρκικού παρατηρητηρίου στο Idlib από το "καθεστώς".

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη ότι η κυβέρνηση της Συρίας «θα πληρώσει ένα βαρύ τίμημα» για την επίθεσή της στους Τούρκους στρατιώτες στο Idlib.


Ωστόσο όσον αφορά την πραγματικότητα ο Συριακός Στρατός είναι πολύ κοντά στο να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του τον αυτοκινητόδρομο Μ-5 ενώ αναχαίτισε τη μεγάλη επίθεση των ισλαμιστών που είχαν τη βοήθεια της Τουρκίας, στο χωριό Ναϊράμπ δυτικά του Σαρακέμπ.

H Ρωσική Αεροπορία παραμένει ιδιαίτερα δραστήρια την ώρα που στη Συρία δεν πετά ούτε τούρκικο κουνούπι, βομβαρδίζοντας το Qaminas βόρεια της πόλης του Ιντλίμπ όπου γίνεται λόγος για Τούρκους τραυματίες δίχως να διευκρίνεται αν αυτό οφείλεται σε ρωσικό βομβαρδισμό ή επίθεση της Συριακής Αεροπορίας.

Τέλος επίκειται τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν - Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία. Λογικά τον αντίκτυπό της θα τον δούμε στην πράξη τα επόμενα 24ωρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail