Τι ενοχλεί περισσότερο;

Από το πρωί ακούμε και διαβάζουμε για τη "χυδαιότητα" του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη ο οποίος έκανε μια κίνηση με το χέρι του κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας. Το επαναλαμβάνουμε, ιδιωτική συνομιλία.

Του Στρατή Μαζίδη

Το αστείο είναι ότι μιλούν για...χυδαιότητα ΜΜΕ των οποίων το υλικό σε μεγάλο βαθμό είναι "η Ψ με το μικροσκοπινό μπικίνι της", "δείτε τη Χ όπως την έκανε η μαμά της να ρίχνει το instagram", θέματα κρεββατοκάμαρας του καθενός ή που προβάλλουν υλικό το οποίο συχνά ξεπερνά τα όρια του χυδαίου.

Δεν είμαι υπερασπιστής του κ. Μουτζούρη διότι δε γνωρίζω τα έργα και τις ημέρες του. Υπάρχει όμως και μια κοινή λογική. Τι είναι πιο χυδαίο; Μια κίνηση του χεριού όταν σε έχουν φέρει στα όριά σου ή να εκλέγεσαι έχοντας υποσχεθεί το Α και πράττεις το Β;

Μια κίνηση του χεριού σε ιδιωτική συνομιλία ή οι ένστολοι που έφτασαν νύχτα με κλειστά AIS, προκάλεσαν, εξύβρισαν, απείλησαν, ψέκασαν με ληγμένα και έδειραν; Ποιους; Τους συμπατριώτες τους, οι οποίοι τους πληρώνουν το σίγουρο μισθό στα τέλη του μήνα.

Μια κίνηση του χεριού ή όταν οι ένστολοι, κρατικοί λειτουργοί κατά μία έννοια σπάνε και καταστρέφουν ιδιωτικές περιουσίες όπως έδειξαν τα βίντεο; Άραγε οι Ελληνες φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να επιβαρύνονται τη συντήρησή τους; Θα αναλάβουν το κόστος της ζημιάς που προκάλεσαν;

Δεν ξέρω, συγχωρήστε με αλλά δεν υπάρχει κάτι πιο χυδαίο από το να δεσμεύομαι για κάτι ώστε να σε πείσω και μετά να κάνω τα ακριβώς αντίθετα επιστρατεύοντας ακραία βία για να στα επιβάλλω.

Η χώρα δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας αν δεν απομακρυνθούν οι κομματικο-πολιτικές ιδεολογίες και δεν επικρατήσει η κοινή λογική. Όσο για τον προσδιορισμό του τι είναι χυδαίο, ας βάλει ο καθένας μας μόνος του κάτω δεδομένα και γεγονότα, ας τα σταθμίσει κι ας καταλήξει μόνος του. Γιατί κι ένας λόγος που φτάσαμε ως εδώ είναι διότι πάψαμε να σκεπτόμαστε αφήνοντας σε άλλους να αποφασίζουν για μας τι είναι σωστό ή λάθος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail