Η Τουρκία φοβερίζει αλλά ο Ασαντ συν τη Μόσχα καθαρίζει!

Freepen.gr - Η Τουρκία μπορεί να φοβερίζει και να υποστηρίζει όσο μπορεί τους τρομοκράτες της Hay’at Tahrir Al-Sham (HTS) ωστόσο ο Συριακός Στρατός συνεχίζει ακάθεκτος προχωρώντας στον έλεγχο του οδικού άξονα Μ-5, του οποίου άλλωστε η επαναλειτουργία αποτελούσε στόχο της συμφωνίας της Αστάνα μολονότι δεν υλοποιήθηκε.

Ο Στρατός πλέον κινήθηκε δυτικά απελευθερώνοντας τις πόλεις Khirbat Jazraya και Qanater μετά από μια σύντομη μάχη το πρωί της Δευτέρας και το ερώτημα είναι αν απλά δημιουργεί μια ζώνη ασφαλείας δυτικά του Μ-5 ή σκοπεύει να κόψει τον οδικό άξονα που συνδέει την πόλη του Idlib με την Τουρκία από τον οποίο απέχει περίπου 10 χλμ.


Ο εκπρόσωπος του AK Party, Çelik δήλωσε σήμερα ότι ο τουρκικός στρατός θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητα για να υποχωρήσει ο συριακός στρατός στις γραμμές που ήταν πριν ξεκινήσει τις επιχειρήσεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι δυνάμεις της χώρας έχουν πλήξει 115 (!!!) κυβερνητικούς στόχους της Συρίας, καταστρέφοντας 101 από αυτούς.

Ωστόσο από την έντονη αεροπορική δραστηριότητα της Μόσχας φαίνεται πως κάτι τέτοιο η Τουρκία μάλλον πρέπει να απέχει μακράν της πραγματικότητας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail