Οι πρέσβεις του ΝΑΤΟ δήλωσαν αλληλεγγύη στην Τουρκία, καταδίκασαν την επίθεση: Δηλαδή κι εμείς ταχθήκαμε υπέρ της;

Freepen.gr - Οι Πρέσβεις και των 29 συμμάχων του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο την Παρασκευή (28 Φεβρουαρίου 2020), ύστερα από αίτημα της Τουρκίας να διεξαγάγει διαβουλεύσεις σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, αναφέρει το δελτίο τύπου της Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης, κάθε Σύμμαχος μπορεί να ζητήσει διαβουλεύσεις όταν, κατά τη γνώμη οποιουδήποτε από αυτούς, απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλειά τους. 

Οι σύμμαχοι, αναφέρει το κείμενο, εξέφρασαν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους για το θάνατο των Τούρκων στρατιωτών κοντά στο Idlib. Καταδίκασαν επίσης τις αδιάκριτες αεροπορικές επιθέσεις του συριακού καθεστώτος και της υποστηρικτικής του Ρωσίας στην επαρχία του Idlib και τους κάλεσε να σταματήσουν την επίθεση τους, να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ για μια ειρηνική λύση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε ισχυρή αλληλεγγύη με την Τουρκία και θα συνεχίσει να στηρίζει την Τουρκία με μια σειρά μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνας.

Δηλαδή και η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στην Τουρκία που μας απειλεί και μας επιβουλεύεται; Και καταδικάζει ποιον; Τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση; Ζητά να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο ο νόμιμος στρατός της Συρίας που εκκαθαρίζει τη γη του από τρομοκράτες; Είναι δυνατόν; Καλύπτουμε τον εισβολέα και υποστηρικτή τρομοκρατών; Και τότε γιατί στην Κύπρο καταδικάζουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή; Τελικά είμαστε άξιοι της τύχης μας...

Ακολουθεί και το δελτίο τύπου:


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail