Ξέρω γιατί δεν πετάξαμε στεφάνι στα Ιμία. Γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε δισκοβόλο!

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει τη συνήθεια να καρφώνει δίνοντας στεγνά τους Ελληνες πολιτικούς στη δημοσιότητα. Πριν λίγα χρόνια ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που του υποσχέθηκε πως θα του παραδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς [αλήθεια γιατί δε μας τους ζητάει πια; μήπως τους έχει ήδη πάρει;]. Τώρα ήταν η σειρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Του Στρατή Μαζίδη

Τους είπαμε να μην πάνε στα Ιμια γιατί θα αντιδράσουμε. Και δεν πήγαμε. Το παράδοξο είναι πως μας είπαν κι "ευχαριστώ". Επίσης μας είπε και κάτι για μερικά ακόμη νησάκια, που δεν το πιάσαμε. Από εδώ έγινε [;], δεν έγινε [;] διάψευση, κανείς δεν κατάλαβε με όλη αυτήν την ιστορία με τον υπουργό και το δημοσιογράφο στο ρ/σ του Alpha. Κι αν τα έχουν ηχογραφημένα οι Τούρκοι; Τι; Μόνο ο Βαρουφάκης κατέγραφε τις συνεδριάσεις του Eurogroup;

Η ουσία είναι ότι στα Ιμια φέτος δεν πήγαμε. Όχι πως πηγαίναμε επί Καμμένου. Ξέρετε, αυτό το κλισέ, "μα βεβαίως μπορείτε να πάτε στα Ιμια όποτε θέλετε" είναι μόνο για την τηλεόραση και τις συνεντεύξεις. Απλά ο Καμμένος ήταν καλός δισκοβόλος. Έριχνε και κάτι tweets του στιλ "θα σας πετάξουμε στη θάλασσα" δημιουργώντας μια εσάνς [μ]πατριωτισμού διότι στα Ιμια, επαναλαμβάνω, δεν αφήνουν να πατήσει κανείς το πόδι του.

Κι έπειτα πως να σηκωθεί ελικόπτερο ή να πάει κανένα σκάφος στην περιοχή με τέτοιο...παλιόκαιρο που είχε. Εδώ ολόκληρο πλοίο 90 μέτρων με δύο κύριες μηχανές και όπως έμαθα, τέσσερις ντηζελομηχανές, χωρίς βλάβη και "παρασύρθηκε" από τον καιρό εντός της μη επισήμως υπάρχουσας ελληνικής υφαλοκρηπίδας οπότε και αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε για...ελληνικό FIR, που ούτε κι αυτό υπάρχει, FIR Αθηνών λέγεται. Αλλά κάτι έπρεπε να πούμε.

Πώς λοιπόν να ρίξουμε στεφάνι στα Ιμια; Άλλωστε όπως μας το είπε ο υπουργός, βρισκόμαστε σε περίοδο ανταγωνισμού ψυχραιμίας. Βέβαια όπως το πάμε δεν αποκλείεται να χάσουν στο τέλος οι άλλοι την ψυχραιμία τους απέναντί μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail