Προσγείωσε απότομα τον Ερντογάν η Αλγερινή Προεδρία για όσα είπε σχετικά με τη Γαλλία

Freepen.gr - Η Αλγερινή Προεδρία εξέφρασε το Σάββατο την απόρριψη των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με την ιστορία της Αλγερίας.

Η Αλγερινή Προεδρία τόνισε σε δήλωσή της: «Είμαστε έκπληκτοι από τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία αποδίδει στον Πρόεδρο Abdel Majid Tebboune μια ομιλία που ο Ερντογάν έθεσε εκτός πλαισίου και σχετίζεται με την ιστορία της Αλγερίας. Για αποσαφήνιση, η Αλγερία τονίζει ότι τα περίπλοκα ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική μνήμη έχουν ιερότητα για τον αλγερινό λαό".

Η ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η Αλγερία υπογραμμίζει πως τα θέματα αυτά είναι πολύ ευαίσθητα και οι δηλώσεις αυτές δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλουν η Αλγερία και η Γαλλία για την επίλυσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι ζήτησε από τον Αλγερινό ομόλογό του να του παράσχει έγγραφα σχετικά με τις λεγόμενες "σφαγές της γαλλικής κατοχής στην Αλγερία", τις οποίες οι Γάλλοι πρόεδροι διαδοχικά προσπάθησαν να αρνηθούν, αρνούμενοι να τις αναγνωρίσουν και να ζητήσω συγγνώμη γι 'αυτές, είχε υποστηρίξει ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail