Η Ρωσία σχεδιάζει αντι-υπερηχητικό όπλο με ειδική πατέντα για μεγαλύτερη καταστροφή στόχου

Freepen.gr - Ένα νέο πυραυλικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων, το οποίο θα προσαρμοστεί στα αναχαιτιστικά μεγάλης εμβέλειας MiG-31, το οποίο θα είναι ικανό να αναχαιτίζει υπερηχητικά όπλα, σχεδιάζεται από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει το defenseworld.net.

Έχουν ξεκινήσει μελέτες γύρω από ένα μεγάλης εμβέλειας πύραυλο αέρα-αέρα με μια κεφαλή διάσπασης και επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών και της σύνθεσης του μελλοντικού συστήματος. Ένας από τους υπό εξέταση υποψηφίους είναι ο μελλοντικός πυραύλος αεροσκάφους K-77M ενδιάμεσου εύρους, ανέφερε η Izvestia την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την πρόταση, το αεροσκάφος MiG-31 θα πυροδοτεί ένα βλήμα μεγάλης εμβέλειας με αρκετούς πυραύλους αέρος-αέρος μέσα του προς την κατεύθυνση του στόχου. Σε ένα ορισμένο σημείο, το βλήμα θα εκτοξεύει τους ξεχωριστούς πυραύλους, οι οποίοι στη συνέχεια θα πλησιάζουν και θα επιτίθενται στον στόχο, ακόμα και αν είναι υπερηχητικός.

Η χρήση πολλών βλημάτων, αντί ενός, έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την πιθανότητα καταστροφής του στόχου. Το πολύ μεγάλο φάσμα των πυρομαχικών θα διευρύνει το θανατηφόρο αποτέλεσμα του όπλου, ανέφερε η Izvestia επικαλούμενη πηγές του MoD.

Η Ρωσία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει αεροσκάφη Interceptor MiG-31BM για να μεταφέρει το νέο σύστημα πυραύλων. Σε μεταγενέστερο στάδιο, αυτά θα αντικατασταθούν από το μελλοντικό MiG-41 ή άλλα μαχητικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail