Λαβρόφ: Απαράδεκτη η υπόδειξη των ΗΠΑ να μιλήσουμε με τρομοκράτες

Freepen.gr - Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τη δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία με τους τρομοκράτες στη Συρία ως απαράδεκτες, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

"Και το Front Nusra [εκτός νόμου στη Ρωσία] και η Hayat Tahrir al-Sham [παλαιότερα γνωστή ως το μέτωπο της Nusra που απαγορεύεται στη Ρωσία] περιλαμβάνονται επίσημα στις λίστες των τρομοκρατικών οργανώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Περιλαμβάνονται επίσης στους εθνικούς καταλόγους τρομοκρατικών οργανώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αξιωματούχοι της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένου του Ειδικού Εντεταλμένου των ΗΠΑ για τη Συμμετοχή της Συρίας [James] Jeffrey, έχουν κάνει δηλώσεις που υποδηλώνουν ότι θεωρούν την Tahrir al-Sham όχι ως μια τέτοια τρομοκρατική οργάνωση. Και ότι θα ήταν εφικτό να ξεκινήσει διάλογος με αυτήν υπό κάποιες συνθήκες", δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

"Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιες υποδείξεις - οι οποίες είναι αρκετά διαφανείς - και τις θεωρούμε απολύτως απαράδεκτες", πρόσθεσε ο υπουργός.

Παράλληλα μια σειρά διαβουλεύσεων μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, αφιερωμένη στην κατάσταση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία του Idlib, προετοιμάζεται επί του παρόντος, δήλωσε ο Λαβρόφ.

"Τώρα προετοιμάζεται η επόμενη σειρά διαβουλεύσεων, η οποία ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να μας οδηγήσει [τη Ρωσία και την Τουρκία] σε μια συμφωνία για το πώς να διασφαλίσουμε ότι αυτό [το Idlib] είναι πραγματικά μια ζώνη αποκλιμάκωσης και ότι οι τρομοκράτες δεν την ελέγχουν", δήλωσε ο Λαβρόφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Τατζικιστάν, Σιροτζιντίν Μουχρίντιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail