Η Βουλή της Συρίας ζητά την αναγνώριση και καταδίκη της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Freepen.gr - Το κοινοβούλιο της Συρίας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα την Πέμπτη, με το οποίο ζητά την αναγνώριση και καταδίκη της γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Σύριων που έλαβε χώρα στις αρχές του 20ου αιώνα.

"Το κοινοβούλιο της Συρίας υιοθετεί ένα ψήφισμα που καταδικάζει και αναγνωρίζει το έγκλημα της γενοκτονίας που διαπράχθηκε κατά των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του 20ού αιώνα", ανέφερε το SANA.

Ωστόσο, στην επίσημη δήλωση, η γενοκτονία των Ασσυρίων και των Σύριων αναφέρθηκε επίσης στο κείμενο.

Η συριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγα χρόνια την αναγνώρισή της για τη γενοκτονία των Αρμενίων όταν μια αντιπροσωπεία από το Ερεβάν επισκέφθηκε τη Δαμασκό.

Ωστόσο, αυτή η τελευταία κίνηση προέρχεται από το κοινοβούλιο της Συρίας, το οποίο εξέδωσε δήλωση μαζί με το ψήφισμα.

Στο παρελθόν, η Συρία επέτρεψε την αναγνώριση της γενοκτονίας στο εσωτερικό της χώρας, αλλά η κυβέρνηση δεν την αναγνώρισε επίσημα λόγω δεσμών με την Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail