Ρωσία: Ενισχύει εμπράκτως Συρία και Άσαντ… με άρματα και τεθωρακισμένα

Η Ρωσία παρέδωσε ανεξακρίβωτο αριθμό αρμάτων μάχης Τ-62Μ και τεθωρακισμένων οχημάτων BRM-1K στις δυνάμεις του συμμάχου της Άσαντ. Τα Τ-62 δεν είναι τόσο καλά όσο τα Τ-72. Δεν διαθέτουν σύγχρονη ενεργητική θωράκιση αλλά είναι καλύτερα από τα παλαιότερου υποδείγματος Τ-62 και Τ-55 που χρησιμοποιεί ο συριακός στρατός.


Τα άρματα διαθέτουν πυροβόλο 115 χλστ. με σύστημα ελέγχου πυρός Volna και καταδείκτη λέιζερ KTD. Διαθέτουν νέα σκοπευτικά, θωράκιση ΒDD και ενεργητική θωράκιση Kontakt-1. Διαθέτουν κινητήρα ντίζελ V-55U ισχύος 620hp. Τα BRM-1K διαθέτουν πυροβόλο των 73 χλστ. τύπου 2A28 ίδιο με αυτό του BMP-1.

Ωστόσο δεν διαθέτουν το αυτόματο σύστημα γέμισης και τον εκ τοξευτή αντιαρματικών πυραύλων του ΒΜΡ-1. Επίσης το πυροβόλο έχει αναχορηγία μόλις 20 βλημάτων. Τα οχήματα όμως διαθέτουν καταδείκτη λέιζερ, συστήματα πλοήγησης, έρευνας για νάρκες και επιπλέον συστήματα επικοινωνιών, καθώς και οπτικά συστήματα ημέρας και νύκτας.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.