Μόσχα: Η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να εξαλείψει την τρομοκρατία από τα εδάφη της

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ επανέλαβε ότι η Συρία έχει κάθε δικαίωμα να εξαλείψει την τρομοκρατία από τα εδάφη της. Οι παρατηρήσεις του Λαβρόφ ήρθαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου Ζαν Ασέλμπορν την Παρασκευή στη Μόσχα.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι τρομοκράτες που βρίσκονται στην επαρχία Idleb συνεχίζουν να στοχεύουν πολίτες, θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και την αεροπορική βάση του Hmeimim στη Lattakia, επιβεβαιώνοντας ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός έχει κάθε δικαίωμα να εξαλείψει τους τρομοκράτες στο Idleb και οπουδήποτε αλλού στο έδαφος της Συρίας.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά δεν έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών του Σότσι για το Idleb και πρέπει να τις εφαρμόσει, σημειώνοντας ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνδιάσκεψη μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου του Τούρκου, ομόλογού του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail