Αντιεξουσιαστές παρακαλούν τους πολίτες να μην παρκάρουν τα ΙΧ τους δίπλα σε πολυτελή οχήματα

Με ανακοίνωσή τους στη γνωστή ιστοσελίδα athens.indymedia του αντιεξουσιαστικού χώρου «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», ομάδα αντιεξουσιαστών αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμπρησμό 20 αυτοκινήτων τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αττική.

H ομάδα στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως "ζούμε σε εποχές κοινωνικών αναταραχών σε πολλά σημεία του πλανήτη. Στα δικά μας στενά γεωγραφικά όρια από την άλλη ζούμε μέσα σε μια περίπλοκη κοινωνική συνθήκη μέσα στην οποία φαίνεται πως αυτή την περίοδο τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού ορίζει η πολιτική ατζέντα της επιβολής του δόγματος “Νόμος και Τάξη” και ο κόσμος που τρέφεται με τις αναπαραστάσεις της".

"Ο κοινωνικός πόλεμος δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, δεν αφορά μόνο ένστολες συμμορίες που μανιασμένα ξεσπούν πάνω σε διαδηλωτές, σε καταληψίες, σε συλληφθέντες, αλλά μπορεί και πρέπει να μεταφερθεί παντού" αναφέρει η ομάδα και υπογραμμίζει πως:

"Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους.

Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής. Οι προσλήψεις των νέων ειδικών φρουρών σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργόυν και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να λάβουν τις θεραπείες τους αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση.

Τα φλεγόμενα πολυτελή οχημάτα στέλνουν ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα αντίποινα για την κατασταλτική εκστρατεία που διεξάγεται έχουν διπλό χαρακτήρα. Από τη μία είναι οι στοχευμένες ενέργειες που στοχεύουν κρατικούς και οικονομικούς πυλώνες. Όσο όμως οξύνεται η προσπάθειά σας να εξοντώσετε το αναρχικό κίνημα, τα αντίποινα αποκτούν έναν χαρακτήρα ασύμμετρο με στόχο την απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας της αθηναϊκής μητρόπόλης". 

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που κάηκαν σημειώνεται ότι "είναι οχήματα που δε θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει μια άνεργη που περιμένει ολόκληρα πρωινά στις ουρές του ΟΑΕΔ, μια μετανάστρια που δουλέυει ανασφάλιστη στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, ένας ή μία από τη στρατιά των επισφαλώς εργαζομένων, ανασφάλιστων, με ελαστικό ωράριο και μισθούς πείνας, που στελεχώνει τα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, ένας από τους χιλιάδες άστεγους που βρίσκονται στους δρόμους της μητρόπολης.

Είναι οχήματα που αντανακλούν την ύπαρξη των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων και την ηγεμονία της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας. Αυτής της κοινωνικής ανέλιξης, του κέρδους με κάθε κόστος, του κοινωνικού κανιβαλισμού που αναπαράγει η καπιταλιστική κοινωνία".

Ωστόσο οι Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών αναφέρουν σε υστερόγραφό τους για τα δύο άσχετα οχήματα που κάηκαν:

Υ.Γ: Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail