Παίζει με τη φωτιά στο Ιντλίμπ η Τουρκία: Πυρά κατά Τούρκων στρατιώτων και ανταπάντηση Αγκυρας - Σε δύσκολη θέση η Ρωσία

Freepen.gr - Η Τουρκία παίζει επικίνδυνα παιχνίδια στη Συρία χάρη και στο χώρο και το θάρρος που της έχει παραχωρήσει η Μόσχα. Τα τελευταία 24ωρα έχει αναπτύξει παρατηρητήρια γύρω από το Σαρακίμπ προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο του Συριακού Στρατού σε αυτό που ανοίγει το δρόμο για τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου Μ5 που συνδέει Δαμασκό και Χαλέπι.

Ο στρατός επέλεξε να κινηθεί από τα δυτικά του Σαρακίμπ και έβαλε με πυρά κατά του νέου παρατηρητηρίου των Τούρκων αφήνοντας τέσσερις νεκρούς και εννέα τραυματίες ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η συμμετοχή ή όχι της Ρωσικής Αεροπορίας στις νυχτερινές επιχειρήσεις. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, χώρας εισβολέα που προστατεύει τους τρομοκράτες της πρώην αλ Νούσρα, η οποία χτύπησε θέσεις του στρατού τόσο από τα υπάρχοντα παρατηρητήρια [ακόμη και τα περικυκλωμένα] όσο και από τουρκικό έδαφος. Ο Ερντογάν κάνει λόγο για 30-35 νεκρούς Σύριους στρατιώτες όμως το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τους περιορίζει στους 6.

Σε μια νεώτερη εξέλιξη η Ρωσική Αεροπορία έπληξε το πρωί θέσεις τρομοκρατών εντός αλλά και δυτικά του Σαρακίμπ.

Πλέον ανακύπτει σοβαρό ζήτημα για τη Μόσχα η οποία δεν μπορεί να παλινδρομεί ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία, όταν η τελευταία στέκεται ανάχωμα στο Ιντλίμπ. Επίσης είναι προφανές ότι θα προκύψουν ζητήματα με τα περικυκλωμένα παρατηρητήρια των Τούρκων.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail