Ξεκινούν συνομιλίες Σύριοι και Κούρδοι με ενδιάμεσο τη Μόσχα: Άραγε θα σαμποταριστούν ξανά;

Freepen.gr - Μια αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Συριακών Κουρδικών Κομμάτων συναντήθηκε με την κυβέρνηση της Συρίας και συμφώνησε να ξεκινήσει πολιτικές διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Μουσταφά Μέσαγιχ από το Συριακό Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (Yekiti), δήλωσε στον ιστότοπο ειδήσεων Rudaw.

Η αντιπροσωπεία, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων του Δημοκρατικού Συμβουλίου της Συρίας  συζήτησε με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους του Συριακού Προέδρου Bashar al-Assad στο Hmeimim και τη Δαμασκό, με τη Ρωσία να ενεργεί ως ενδιάμεσος, μεταδίδει το Rudaw.

"Μετά από κριτικές, ανταλλαγή απόψεων και υποδείξεις, αμφότερα τα μέρη τόνισαν την ετοιμότητά τους για διάλογο", ανέφερε ο Μέσαγιχ στο κουρδικό πρακτορείο.

Θα δημιουργηθούν κοινά όργανα για τα θέματα του συντάγματος, της διοίκησης, της εκπαίδευσης, του στρατού και των πετρελαϊκών πόρων της Συρίας, δήλωσε ο Μέσαγιχ με τη συμμετοχή αξιωματούχων της συριακής κυβέρνησης.

Η Ρωσία είναι σοβαρή για να ενεργήσει ως εγγυητής για την πολιτική διαδικασία και οι Συριακοί Κούρδοι είναι έτοιμοι για διάλογο, αν η κυβέρνηση είναι επίσης σοβαρή, δήλωσε ο Μέσαγιχ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η προσπάθεια θα έχει διαφορετική τύχη από τις προηγούμενες καθώς κάθε φορά που πήγαινε να προκύψει κάτι, όλως περιέργως δεν ακολουθούσε συνέχεια, πιθανότατα με παρότρυνση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail