Χαφτάρ: Οι δυνάμεις μας βρίσκονται κοντά στην καρδιά της Τρίπολης. Καμία υποχώρηση από τον στόχο μας

Freepen.gr - Ο Γενικός Διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του LNA βρίσκονται στα προάστια της καρδιάς της πρωτεύουσας της Τρίπολης και ότι βρίσκονται κοντά στην απελευθέρωσή της.

"Σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει καμιά υπαναχώρηση από την επίτευξη του στόχου ακόμα και αν ζητήσουν βοήθεια από τους μισθοφόρους όλου του κόσμου", δήλωσε ο Λιβύης διοικητής κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος την Παρασκευή.

Από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο LNA μάχεται ενάντια σε στρατιωτικές συμμαχίες της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη. Αυτές οι πολιτοφυλακές ήταν η κύρια πηγή χάους και αστάθειας στην πρωτεύουσα από την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

"Δεν υπάρχει ειρήνη παρά μόνο με τον αφοπλισμό των συμμοριών των πολιτοφυλακών και την αποχώρηση των μισθοφόρων στη γη μας που στάλθηκαν από το μανιώδη παράφρονα της Τουρκίας", δήλωσε ο Χάφταρ.

"Είμαστε και συνεχίζουμε να είμαστε υποστηρικτές της ειρήνης", δήλωσε ο Χάφταρ, προσθέτοντας ότι η ειρήνη που θέλει είναι αυτή που «εγγυάται την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και τον έλεγχο των δυνατοτήτων του λαού μας».

Πρόσθεσε ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί "εκτός αν οι τρομοκράτες παραδοθούν ή αντιμετωπίσουν την αναπόφευκτη μοίρα τους".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail