Πάντα ένα βήμα μπροστά: Ο Πούτιν αποκαλύπτει τι θα κάνει η Ρωσία αν τα πυρηνικά όπλα καταστούν ξεπερασμένα



Sputnik / Alexey Druzhinin
Freepen.gr - Σχολιάζοντας τις προοπτικές κατοχύρωσης του status της Ρωσίας ως πυρηνικής δύναμης στο σύνταγμα της χώρας, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν είναι απαραίτητο, αναφέρει το sputniknews.com.

Κατά τη συνάντησή του με μια ομάδα εργασίας που έχει επιφορτιστεί με την προετοιμασία των νέων τροπολογιών στο ρωσικό σύνταγμα, ο Πούτιν εξήγησε ότι κάποια μέρα τα πυρηνικά όπλα μπορεί να καταστούν άνευ αντικειμένου και ότι η Ρωσία μπορεί να υιοθετήσει άλλα, πιο προηγμένα είδη όπλων.

"Το θέμα δεν είναι για εμάς να είμαστε σήμερα πυρηνική δύναμη, αλλά μάλλον για μας να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από όλα τα νεότερα συστήματα όπλων", δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στα πυρηνικά όπλα.

Επίσης, επεσήμανε πως "ορισμένοι εμπειρογνώμονες στο εξωτερικό" εργάζονται για να καταστήσουν τα πυρηνικά όπλα "χωρίς νόημα" για τους ιδιοκτήτες τους και πως οι προσπάθειες να αναχαιτίσουν τις πυρηνικές ικανότητες της Ρωσίας μέσω αντιβαλλιστικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας ματαιώθηκαν στην πράξη με τη σειρά τους με την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.

"Είναι σαφές ότι η Ρωσία πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά από την άποψη των δυνατοτήτων άμυνας, αλλά δεν είμαι βέβαιος τώρα αν θα πρέπει να γραφτεί στο Σύνταγμα", δήλωσε ο Πούτιν.

Ωστόσο, ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι, ενώ σε κάποιο σημείο τα πυρηνικά όπλα ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο είναι σήμερα, το πυρηνικό status της Ρωσίας θα παραμείνει σημαντικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail